½theelepelzoutblijf proeven om te kijken of er meer bij moet
½theelepelzwarte peper
400gramchampignonsin kwarten gesneden
3sjalotjesin kwarten gesneden
3teentjesknoflookuitgeperst
5wortelsgeschild en in stukjes van 2 cm gesneden
200mlkippenbouillon
70gramtomatenpuree
5takjesverse tijm
2laurierblaadjes
6Amsterdamse uien
1eetlepelmaizena
water
Instructies
Giet de inhoud van de fles wijn in een pan en laat dit 15 minuten goed doorkoken tot het ongeveer voor de helft is ingekookt.
Bak de spekjes uit tot ze krokant zijn. Je kunt deze stap eventueel ook overslaan en de spekjes zo in de slowcooker doen. Wij vinden uitbakken lekkerder
Bestrooi de kip met zout en peper
Leg de kip in de slowcooker (eventueel kan je de kip nog aanbakken)
Voeg alle ingrediënten toe (behalve de maizena en het water) inclusief de wijn die als het goed is tot de helft is ingekookt
Zet de slowcooker voor 4 uur op low
Maak een papje van de maizena en het water en voeg dit toe aan de slowcooker.