Kabeljauw of andere witvis naar keuzeongeveer 150 gram per persoon
Olie om in te frituren
100grambloemgekruid met zout en peper
patat
Voor het beslag
100grambloem
1½theelepelbaking soda
110mlmelk
½eetlepelolijfolie
snufjezout
90mlbier
Instructies
Verwarm de friteuse voor de patat
Verwarm in een grote pan de olie voor de vis tot 180 graden
Dep de vis droog met keukenpapier
Mix de bloem met zout en peper
Haal de vis door de bloem, zorg dat overal een beetje bloem zit
Mix bloem, melk, baking soda en bier door elkaar in een grote kom. Mix goed zodat alle klontjes verdwenen zijn. Het beslag moet (Griekse) yoghurt dikte hebben. Is het te dun voeg dan nog wat bloem toe, is het te dik voeg nog wat melk toe tot je de juiste dikte hebt.
Doe ondertussen de patat in de friteuse (of in de oven als je ovenpatat gebruikt)
Doop de vis helemaal in het beslag en laat daarna voorzichtig in de hete olie glijden
Bak de vis gedurende 7-8 minuten goudbruin
Leg alvast een bordje met wat keukenpapier klaar om de vis op te leggen
Draai de vis halverwege een keer om
Schep voorzichtig uit de hete olie en laat uitlekken op het keukenpapiertje