1kiloappelsof meer, je slowcooker moet voor 2/3 gevuld zijn.
50-100grambruine basterdsuikerheb je meer appels nodig dan hier boven staat, dan kan je naar smaak meer suiker toevoegen.
2eetlepelscitroensap
1flinketheelepelgemalen kaneel
merg van 1 vanillepeul
Instructions
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken (niet te groot, ongeveer 1 - 2 cm dik). Leg ze in laagjes in de slowcooker.
Voeg de bruine suiker (je kunt met minder beginnen), kaneel, vanillemerg en citroensap toe en roer goed. Doe het deksel erop en laat ongeveer zes tot acht uur koken op de stand low tot de appels heel zacht zijn en tot moes zijn gekookt.
Pureer het in de slowcooker eventueel met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met meer suiker.
Als het te vloeibaar is en van een lepel druipt (bijvoorbeeld omdat de appels te sappig waren), kook de puree dan verder op high met het deksel iets open (of leg een keukenhanddoek tussen de slowcooker en het deksel om de stoom te absorberen. Laat ongeveer één tot vier uur inkoken, afhankelijk van de gewenste dikte. Roer elke 30 minuten.
Doe in schone weck- of conservenpotten, draai de deksel erop en laat afkoelen. Op deze manier trekt de pot vacuüm en is de appel boter heel lang houdbaar. Je kan de appel boter ook invriezen als je dat fijn er vindt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!