Heb je een bbq op kolen steek deze dan ruim op tijd aan zodat de meeste vlammen uit de kolen zijn verdwenen. Wel belangrijk is dat je een bbq hebt met een deksel.
Als de kolen glooien schep ze dan naar 1 kant van de bbq
Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar
Wrijf de kip in met de olijfolie en smeer vervolgens de rub over de kip. Gebruik hiervoor je handen zodat je de rub goed in de kip kunt masseren.
Gebruik een blikopener om de bovenkant van het blikje af te halen
Giet een beetje van het bier uit het blikje (ongeveer 150 ml)
Zet vervolgens de kip met haar kont over het blikje heen. Dit vergt even wat oefening, zorg er in ieder geval voor dat de kip niet scheurt of kapot gaat. Het is de bedoeling dat de kip van binnenuit gaar stoomt dus je wilt geen gaatjes waaruit stoom kan ontsnappen.
Zet het blikje met de kip op de bbq op het gedeelte waar geen kolen liggen
Je kan eventueel een braadslede gebruiken om de kip op te zetten
Sluit het deksel en laat de kip in anderhalf uur gaar worden.
Controleer regelmatig of je wellicht nog wat extra kolen moet toevoegen om de bbq op temperatuur te houden. Probeer verder het deksel zoveel mogelijk dicht te laten om de hitte niet te laten ontsnappen.
Wanneer de sappen die uit de kip komen helder zijn is je kip gaar. Zolang dit nog niet zo is controleer je elke 10 minuten of de sappen inmiddels helder zijn.
Is de kip gaar haal deze dan van de bbq en verwijder het blikje. Wikkel de kip in aluminiumfolie en laat zo'n 15-20 minuten rusten voor je hem aansnijdt.
Happy summer!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!