125mlkant-en-klare karamelsausik neem karamelsaus van Hero
2groteeierenplus 2 eidooiers
2eetlepelsdonkere rumdit kan je ook weglaten
1theelepelvanille extract
8brioche broodjes (melk broodjes)in stukjes van ongeveer 3 cm
100grampecannotengrof doorgehakt
100grampure chocoladegrof doorgehakt
Instructies
Vet de schaal van de slowcooker in met de boter.
Verwarm in een steelpan de slagroom en de helft van de karamelsaus op middelhoog vuur tot het bubbelt. Roer dan goed door en neem van het vuur
Klop in een aparte kom de eieren, eidooiers, een snufje zout, de donkere rum (indien gebruikt) en het vanille-extract door elkaar.
Giet langzaam het warme roommengsel bij de eieren en klop voortdurend tot het goed gemengd is.
Voeg de brioche, pecannoten en chocolade toe aan het ei-roommengsel en roer tot het goed gemengd is. Laat 5 minuten weken en roer dan nogmaals zodat de brioche een gelijkmatige laag heeft. Zet je slowcooker op low.
Giet het broodpuddingmengsel in de ingevette slowcooker Dek af met een deksel en laat 1,5 tot 2 uur koken, tot een mes dat je in het midden van de pudding steekt er schoon uitkomt.
Verwarm de overgebleven karamelsaus in een steelpan tot het heet is, verdeel de broodpudding over kommen of bordjes en giet de warme saus erover.
Eet smakelijk!!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!