Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Curry met lam en mango
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Totale tijd:
3
uur
uur
10
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Indiaas
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker
Ingrediënten
1
eetlepel
zonnebloemolie
2
rode
uien
2
teentjes
knoflook
fijn gesneden
3
cm
verse gember
geschild en fijn gesneden
100
gram
rode curry pasta
1
kaneelstokje
600
gram
lamsschouder
in stukjes gesneden
2
blikken
tomatenstukjes
a 400 gram per blik
250
ml
runderbouillon
1
grote
mango
geschild en in stukjes gesneden
320
gram
basmatirijst
120
gram
yoghurt
voor de garnering
Instructies
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en gember zachtjes aan voor 4 minuten
Voeg vervolgens de knoflook en curry pasta toe en roer goed door
Voeg het kaneelstokje en de stukjes lam toe en bak dit voor 5 minuten om het lamsvlees mooi te laten kleuren
Doe alles in de slowcooker en zet voor 3 uur op low tot de lam zacht is
Voeg de laatste 15 minuten de stukjes mango toe
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakken
Doe wat rijst op een bord en doe hier wat curry bovenop. Top vervolgens af met een lepel yoghurt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!