Curry

Curry met lam en mango

 

kruiden en specerijen kopen

 

Een goede curry staat hier met grote regelmaat op het menu. De curry korma is hier in huis een grote favoriet, maar ook de kip cashew of een curry met kokos.

Ik was nooit gek op lam en heb dit echt moeten leren eten. In Engeland eten ze heel veel lam en dus gebeurde het met grote regelmaat dat wij bij vrienden of kennissen gingen eten en dat er lam op tafel kwam, weigeren is dan geen optie. En zo ben ik langzaamaan steeds wat meer gaan wennen aan de smaak van lamsvlees. Het is nog steeds niet mijn meest favoriete stukje vlees en ik eet het ook alleen bij speciale gelegenheden. Maar het lamsvlees in deze curry is heel zacht van smaak en dus heel erg lekker.

Goed lamsvlees

Net als ander vlees is het ook van groot belang om voor goed lamsvlees te gaan. Niet elke slager heeft lamsvlees, maar bij Grutto vind je het wel. Voor dit gerecht gebruik ik lamsschouder, dit hebben ze niet bij Grutto, maar je kan er wel om vragen. Ik haal lamsschouder bij een Islamitische slager in een stadje hier even verderop. Meestal bel ik wel van te voren om te vragen of er lamsschouder op voorraad is en of ze voor mij een schouder apart willen leggen. Heb je een schepenboerderij in de buurt die ook vlees verkopen? Vraag daar dan eens of ze lamsschouder hebben. Zo weet je zeker dat je goed en eerlijk vlees koopt en kan je vaak met je eigen ogen zien wat voor leven de schapen en lammeren hebben.

Curry met lam en mango

Ik was op zoek naar een unieke smaakcombinatie bij lam. Maar ik kwam telkens weer hetzelfde rijtje tegen, tijm, rozemarijn enz enz. Maar ik wilde iets totaal anders. Dus ben ik zelf gaan experimenteren en kwam tot deze heerlijke smaakcombinatie. Door mango aan de curry toe te voegen wordt de curry zoetig en verdwijnt de sterke lamsmaak naar de achtergrond. Wat overblijft een heerlijk exotische curry met en subtiele smaak van lam en de zoete smaak van mango…fantastisch.

Curry met lam en mango

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time3 uur
Totale tijd3 uur 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker

Materials

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 3 cm verse gember geschild en fijn gesneden
  • 100 gram rode curry pasta
  • 1 kaneelstokje
  • 600 gram lamsschouder in stukjes gesneden
  • 2 blikken tomatenstukjes a 400 gram per blik
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 grote mango geschild en in stukjes gesneden
  • 320 gram basmatirijst
  • 120 gram yoghurt voor de garnering

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en gember zachtjes aan voor 4 minuten
  • Voeg vervolgens de knoflook en curry pasta toe en roer goed door
  • Voeg het kaneelstokje en de stukjes lam toe en bak dit voor 5 minuten om het lamsvlees mooi te laten kleuren
  • Doe alles in de slowcooker en zet voor 3 uur op low tot de lam zacht is
  • Voeg de laatste 15 minuten de stukjes mango toe
  • Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakken
  • Doe wat rijst op een bord en doe hier wat curry bovenop. Top vervolgens af met een lepel yoghurt.

 

 

 

 

 

In dit artikel staan affiliate links. Doe je een aankoop via 1 van deze links dan help je mij daar enorm mee. Ik verdien daar dan een klein bedrag mee waarmee ik deze website weer kan verbeteren. Het kost jullie niks extra’s.

(Visited 592 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept