Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eggs benedict
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Servings:
2
personen
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
Voor de geporcheerde eieren
4
eieren
1
liter
water
2
eetlepels
azijn
Voor de Hollandaise saus
2
eidooiers
100
gram
ongezouten roomboter
gesmolten
1
eetlepel
citroensap
½
theelepel
Dijonmosterd
snufje
peper en zout
snufje
cayennepeper
optioneel
Voor de rest
2
(Engelse) muffins
4
plakjes
spek of ham
bieslook of peterselie ter garnering
Instructies
Gepocheerde eieren lijken misschien intimiderend, maar met deze methode lukken ze altijd!
Breng een pan water aan de kook en voeg de azijn toe. Dit helpt het eiwit sneller te stollen.
Zet het vuur lager zodat het water zachtjes bubbelt
Breek een ei in een klein schaaltje, maak met een lepel een draaikolk in het water en giet het ei voorzichtig in deze draaikolk
Laat het ei 3-4 minuten pocheren tot het eiwit stevig is, maar de dooier nog vloeibaar.
Haal het ei met een schuimspaan uit het water en laat het even uitlekken op keukenpapier.
Herhaal dit proces met de overige eieren.
De Hollandaisesaus maken
Klop de eidooiers samen met het citroensap en de Dijonmosterd in een hittebestendige kom.
Zet de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
Klop constant terwijl je langzaam de gesmolten boter toevoegt.
Blijf kloppen tot de saus dik en romig is.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje cayennepeper.
De Engelse muffins en het spek voorbereiden
Rooster de Engelse muffins in een broodrooster of pan tot ze goudbruin zijn.
Bak het spek krokant in een droge pan.
De Eggs Benedict samenstellen
Leg de gehalveerde muffins op borden.
Leg een plakje spek of ham op elke helft.
Plaats voorzichtig een gepocheerd ei bovenop.
Lepel royaal Hollandaisesaus over het ei.
Garneer met fijngesneden bieslook of peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!