350gramzelfrijzend bakmeelen extra om te bestuiven
1theelepelbakpoeder
85gramboterin kleine blokjes gesneden
3eetlepelssuiker
175mlmelk
1theelepelvanille extract
klein beetje citroensap
1eilosgeklopt
jam naar keuze
clotted creamkan je dit niet vinden dan kan je ook 1 deel geklopte slagroom mengen met 2 delen mascarpone.
Instructies
Verwarm de oven tot 220 graden. Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote kom met ¼ theelepel zout en het bakpoeder en meng dit door elkaar
Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op fijne kruimels lijkt. Roer de suiker erdoor.
Doe de melk in een pannetje en verwarm tot het warm is, maar niet heet. Voeg het vanille-extract en een kneepje citroensap toe en zet even opzij.
Zet een bakplaat in de oven. Maak een kuiltje in de droge mix, voeg dan de melk toe en roer het met je handen door elkaar. Het zal in het begin vrij nat lijken.
Strooi wat bloem op je werkblad en leg het deeg erop. Bestuif het deeg en je handen met wat meer bloem en vouw het deeg dan 2-3 keer om tot het wat gladder is. Maak met een uitsteker een rondje van ongeveer 4 cm diep en 5 cm breed.
Herhaal dit tot je deeg op is, het kan zijn dat je het deeg weer opnieuw moet uitrollen en opvouwen om er nog meer rondjes uit te halen
Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en leg ze voorzichtig op de hete bakplaat. Bak 10 minuten tot ze gerezen en goudkleurig zijn aan de bovenkant. Eet ze warm of koud op de dag van het bakken, rijkelijk belegd met jam en clotted cream. Als je ze invriest, vries ze dan in zodra ze afgekoeld zijn. Laat ontdooien en zet dan een paar minuten in de oven op ongeveer 140 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!