Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetje met pinda-ketjapsaus
Print Recipe
Pin Recipe
Voorbereidingstijd:
40
minuten
minuten
Bereidingstijd:
4
uur
uur
Gang:
Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken:
indonesisch
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Ingredients
Voor de gehaktballetjes
500
gram
gehakt
1
ei
6
eetlepels
paneermeel
Voor de boemboe
2
sjalotjes
1
eetlepel
sambal manis
3
tenen
knoflook
1
eetlepel
palmsuiker
1
theelepel
trassi
1
eetlepel
ketjap manis
1/2
theelepel
komijnpoeder
1/2
theelepel
korianderpoeder
snufje
nootmuskaat
peper en zout
naar smaak
1
eetlepel
olijfolie
Voor de pinda-ketjapsaus
1
eetlepel
pindakaas
ik nam gebakken ui-knoflook
50
ml
ketjap manis
2
theelepels
sambal manis
1
theelepel
citroensap
50
ml
water
Instructions
We gaan eerst de boemboe maken zodat deze kan afkoelen
Snijd de uien en knoflook fijn en doe deze in een hakmolentje
Voeg alle overige ingredienten (behalve de olijfolie) toe en hak heel fijn
Verhit de olijfolie in de pan en bak de boemboe ongeveer 3 minuten op hoog vuur
Spreid het uit op een bord en laat afkoelen
Nu gaan we de gehaktballetjes maken
Doe het gehakt samen met de ei en de paneermeel in een kom en kneed dit goed door
Voeg de boemboe als deze is afgekoeld toe aan het gehakt en meng dit er doorheen
Maak nu gehaktballetjes ter grote van een golfbal
Verhit wat boter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin (ze hoeven niet gaar te zijn)
Leg de balletjes onderin de slowcooker
We maken nu de saus
Doe alle ingredienten voor de saus in een pannetje en en roer dit heel goed door elkaar
Giet de saus over de balletjes
Zet de slowcooker van 4 uur op low
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!