Verwarm de oven tot 180 graden. Prik de aardappelen helemaal in met een vork en wrijf ze in met de helft van de olie, wat zeezout en zwarte peper. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 1 uur en 15 minuten in de oven, tot de schil knapperig is en ze helemaal zacht zijn als je erin prikt.
Verhit ondertussen de resterende olie en de helft van de boter in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak zachtjes gedurende 15-20 minuten tot ze zacht en goudkleurig zijn. Haal uit de pan en zet opzij, voeg het de gesneden bacon toe en bak tot het net knapperig is. Haal met een schuimspaan uit de pan en leg op keukenpapier.
Halveer elke aardappel in de lengte (pas op HEET), schep dan het grootste deel van de aardappel in een kom, zodat er de aardappelschil overblijft met een dun laagje aardappel. Stamp in de kom de aardappel fijn met de overgebleven boter en de crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper. Schep de ui, bacon, driekwart van de kaas en de helft van de peterselie erdoor. Schep terug in de aardappels en top af met de resterende kaas. Ze de aardappels op een bakplaat of in een ovenschaal en zet 10-15 minuten terug in de oven, tot de kaas gesmolten en goudkleurig is. Bestrooi met de overgebleven peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!