Beboter en bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier. Doe de verkruimelde koekjes in een kom en giet de gesmolten boter erover. Meng grondig tot de kruimels volledig bedekt zijn. Doe ze in de springvorm en druk stevig aan zodat er een gelijkmatige laag ontstaat. Zet 1 uur in de koelkast om stevig op te stijven.
Doe voor de vulling de roomkaas, poedersuiker en limoenrasp (bewaar wat om er op het laatst overheen te strooien) in een kom en klop met een elektrische garde tot een gladde massa. Voeg slagroom en de gin toe en blijf kloppen tot het mengsel dik en volledig gemengd is. Schep het nu op de koekjesbodem en smeer uit tot aan de randen. Strijk de bovenkant van de cheesecake glad met de achterkant van een spatel. Laat een nacht opstijven in de koelkast.
Deze stap doe je de volgende dag.Giet het blikje gin-tonic in een pan, voeg de rietsuiker toe en kook op hoog vuur. Zodra het is gereduceerd tot een siroop (ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur), laat je het een beetje afkoelen en voeg je het limoensap toe en meng je het met de siroop. Laat volledig afkoelen.
Haal de taart uit de koelkast en besprenkel het met de siroop en bestrooi met de limoenrasp.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!