Gin-tonic cheesecake

Gin-tonic cheesecake

Zeg je gin dan zeg je natuurlijk ook tonic. Mijn man is gek op gin-tonic en ik ben het in de loop der jaren ook erg gaan waarderen. Regelmatig kopen wij een flesje goede gin en wat tonic om zelf een gin-tonic te maken. Dit bracht mij uiteindelijk op het idee om dit lekkere drankje eens in een cheesecake te doen en tadaaa, daar was een heerlijke gin-tonic cheesecake.

Adult only

Deze cheesecake is niet voor onze lieve kindertjes maar is echt adult only, tenzij je alchohol vrije gin neemt, er gaat best een flinke scheut gin in de taart en omdat de taart niet gebakken wordt blijft de alcohol in de taart zitten. Dus laat je kinderen niet stiekem van je bordje snoepen!

Nix18

Waar komt gin vandaan en wat is het?

Gin is een sterke drank die rechtstreeks afstamt van onze Nederlandse jenever. Gin bestaat uit: water, jeneverbessen, alcohol en andere toegevoegde plantaardige ingrediënten.

Er zijn twee kernwaarden waar gin aan moet voldoen.

 1. De smaak van jeneverbessen moet dominant zijn
 2. De gin moet gedestilleerd zijn uit neutrale alcohol

En als derde zou je er nog aan toekunnen voegen dat is bepaald dat gin voor minimaal uit 37,5% alcohol moet bestaan. Behalve in de Verenigde Staten daar moet gin minimaal 40% alchohol bevatten.

Je hebt drie categorieën gin die allemaal hun eigen smaak en prijskaartje hebben. Om te beginnen is er de London gin, daarnaast de gedestilleerde gin en als laatste heb je gin.

Leestip: Passievruchten cocktail 

Hoe maak je deze gin-tonic cheesecake?

Als je al eens eerder een cheescake gemaakt? Dan gaat deze cheesecake een eitje voor je zijn, de koelkast doet het meeste werk voor je ;-). Met deze warmte is het wel belangrijk om de cheesecake direct weer in de koelkast te zetten als je er punten uit hebt gehaald.

Gin-tonic cheesecake

Voorbereidingstijd25 minuten
Gang: dessert, taart
Opbrengst: 10 stukjes

Equipment

 • springvorm 22 cm

Materials

 • 250 gram digestive biscuitjes fijn gemalen in een foodprocessor of door de koekjes in een zak te doen en er met een deegroller op te slaan
 • 50 ml gin
 • 100 gram boter gesmolten
 • 600 gram roomkaas
 • 100 gram poedersuiker
 • 1 limoen schil geraspt
 • 280 ml slagroom
 • 1 blikje gin-tonic je hebt 250 ml hiervan nodig
 • 2 eetlepels rietsuiker

Instructies

 • Beboter en bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier. Doe de verkruimelde koekjes in een kom en giet de gesmolten boter erover. Meng grondig tot de kruimels volledig bedekt zijn. Doe ze in de springvorm en druk stevig aan zodat er een gelijkmatige laag ontstaat. Zet 1 uur in de koelkast om stevig op te stijven.
 • Doe voor de vulling de roomkaas, poedersuiker en limoenrasp (bewaar wat om er op het laatst overheen te strooien) in een kom en klop met een elektrische garde tot een gladde massa. Voeg slagroom en de gin toe en blijf kloppen tot het mengsel dik en volledig gemengd is. Schep het nu op de koekjesbodem en smeer uit tot aan de randen. Strijk de bovenkant van de cheesecake glad met de achterkant van een spatel. Laat een nacht opstijven in de koelkast.
 • Deze stap doe je de volgende dag.
  Giet het blikje gin-tonic in een pan, voeg de rietsuiker toe en kook op hoog vuur. Zodra het is gereduceerd tot een siroop (ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur), laat je het een beetje afkoelen en voeg je het limoensap toe en meng je het met de siroop. Laat volledig afkoelen.
 • Haal de taart uit de koelkast en besprenkel het met de siroop en bestrooi met de limoenrasp.

in dit artikel staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding, het kost jou niks extra’s. 

 

(Visited 264 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept