600gramgehaktik nam kip, maar half-om-half kan ook
50grammonchou
150gramjonge kaas in hele kleine blokjes gesneden
17gramgrillworst mixvan Van Beekum Specerijen
Sriracha sausnaar smaak
Mosterd
favoriete rub
vershoudfolie
Instructions
Ik voegde geen extra zout toe omdat wij het zout genoeg vonden, maar wil je wat zout toevoegen dan kan dat uiteraard
Meng het gehakt, roomkaas, kaas, sriracha saus heel goed door elkaar
Je krijgt een plakkerige gehaktdeeg, deel dit in 2 of 4 porties
Leg een stuk vershoudfolie op het aanrecht
Draai een bal van het gehaktmengsel en rol dit tot een worst, tot dat jij hem groot en dik genoeg vindt
Leg deze worst op het vershoudfolie rol de worst er goed in. Draai hierna de uiteinde zodat je een groot soort toffee krijgt, leg aan de uiteinde zo strak mogelijk tegen de worst aan een knoopje in het vershoudfolie.
Doe dit ook bij de andere worst(en)
Laat de worsten minimaal een uur opstijven in de koelkast
Zet een pan met water op het fornuis en maak dit warm tot 75-80 graden en zorg dat het water deze temperatuur blijft
Leg de worsten in het water en laat ze een uur in het water liggen. Zorg er voor dat het water constant tussen de 75-80 graden is. Ik gebruikte hier een thermometer voor en controleerde regelmatig de temperatuur.
Waneer de worsten gegaard zijn laat ze je afkoelen en daarna verwijder je het vershoudfolie
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van 160 graden
Smeer de worsten in met mosterd en wentel ze door de rub. Zorg dat de rub overal goed op zit.
Rijg je worsten aan het spit of leg ze op het rooster en grill ze ongeveer 30-45 minuten. Wanneer je ze niet aan het spit rijgt moet je de worsten regelmatig even keren zodat ze gelijkmatig grillen.
na 30-45 minuten zijn je worsten klaar, wij hebben er gelijk wat plakjes van afgesneden en op brood gedaan. Maar je kan ze ook laten afkoelen en daarna in de koelkast bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!