Grillworst met kaas van de kamado + winactie

Wij zijn als een kind zo blij, nadat de bbq van mijn man na 16 jaar sneuvelde werd het tijd voor het echte werk. Al een tijdje stond een Kamado op ons verlanglijstje en dat hoefde niet perse een Green egg te zijn. Per toeval liepen wij bij de Makro waar ze op dat moment een hele mooie aanbieding hadden voor de Kamado van Grill Guru. Deze grote jongen van 75 kilo paste niet in ons karretje en ook niet in onze auto, dus besloten we dat deze thuisbezorgd moest worden. Gelukkig kon dit al heel snel en afgelopen vrijdag werd deze prachtige Kamado bij ons thuis geleverd. Een dag daarvoor hadden we al houtskool (gebruik nooit briketten op je Kamado), rubs, marinades, sauzen en uiteraard vlees ingeslagen. Want dat er dat weekend van de bbq werd gegeten stond als een paal boven water.

 

Wat is een kamado?

Je hebt het merk Kamado, maar een Kamado bbq is eigenlijk niets meer dan een koepel waarvan de binnenkant is gemaakt van keramiek, oneerbiedig gezegd gebakken klei en heb je van verschillende merken. Dit zorgt ervoor dat je Kamado bbq fungeert als een grill, maar ook als een oven. Eigenlijk alles wat je in je gewone keuken maakt kan je ook maken op je Kamado bbq. Je kan erop Oudhollands vleeschschroeien, maar je kan er ook low en slow op bakken, je kan er ovenschotels, aardappelgratins, appeltaarten, pizza en wanneer je er een Dutch oven bijkoopt kan je er ook heerlijke stoofschotels op maken, zoals hachee.

 

Bol 10-daagse 2024

Bol 10-daagse 2024Maar vandaag ga ik met jullie grillworst met kaas maken. Hiervoor gebruikte ik een zelfdraaiend spit, zo hoefde ik niet elke keer het deksel van de Kamado te openen om de grillworst te draaien. Het deksel openen moet je zo min mogelijk of eigenlijk helemaal niet doen als je vlees erop ligt. Hierdoor zakt je temperatuur in eens heel snel en moet je alles weer opnieuw instellen om op de juiste temperatuur te komen. Is je temperatuur contant blijf er dan af en laat de Kamado zijn werk doen.

De juiste kruiden + winactie

Kruidenmix cadeauset van Beekum

 

Om echt lekker vlees van de kamado te toveren heb je niet alleen het juiste vlees maar ook de juiste kruiden nodig. Het is jullie inmiddels bekend dat ik al een paar jaar helemaal weg ben van de kruiden van Van Beekum Specerijen, en laten zij nu ook de perfecte kruiden hebben voor de bbq.

In samenwerking met Van Beekum Sperijen mag ik een bbq-pakket verloten, hierin vind je vier verschillende rubs/kruiden,

 • Chimichurri kruiden, heerlijk om zelf Chimichurri te maken,
 • Pulled pork kruiden, om zelf heerlijke pulled pork te maken,
 • Spareribs kruiden, en echt deze wil je gewoon echt hebben. Wij gebruiken deze altijd voor onze spareribs en de hele familie en vriendengroep vragen altijd om spareribs als wij ze uitnodigen om te eten, de kruiden maken de spareribs zo ontzettend lekker
 • Black Out BBQ rub, deze ken ik (nog) niet, maar ga ik zeker binnenkort gebruiken op een lekker stuk Picanha.

Dit bbq-pakket kan je uiteraard ook gebruiken wanneer je geen Kamado hebt, net als dat je deze grillworst ook kunt maken op een gewone bbq. Het is wel fijn als je een bbq hebt waarbij je de temperatuur kunt regelen. Maar ook op een gewone bbq kan je deze grillworst lekker grillen. Low and slow zou ik op een gewone bbq niet doen, puur omdat je geen temperatuur kunt regelen.

BBQ kruidenmix

De winnaar van dit fantastische bbq-pakket maak ik bekend op 9 juni 2024, meedoen kan t/m 8 juni.

Wat zijn de voorwaarden om mee te doen? Niet zo heel veel, reageer onder deze blog dat je mee wilt doen en het zou super tof zijn als je deze winactie wilt delen op je social media kanalen. Nog toffer als je ook Van Beekum Specerijen gaat volgen op Facebook en/of Instagram. Maar dit is geen voorwaarde om mee te kunnen doen.

Mocht je niet winnen en dit pakket toch willen aanschaffen voor je zelf of om cadeau te doen, je vindt het pakket hier

Grillworst met kaas maken

Grillworst met kaas

Voor deze grillworst kocht ik de braad, grill en bbq kruiden van Van Beekum Specerijen, net als de grillworst mix.
Ik maakte de worsten van kipgehakt, maar je kan ook heel goed half-om-half gehakt gebruiken. Je kan enorm variëren met grillworst, ik maakte deze met kaas, maar je kan er ook stukjes paprika in doen of pepertjes enz enz. Ook met de rub kan je variëren, heb je zelf een lekkere rub die wilt gebruiken, gewoon doen. Alleen de grillworst mix zou ik echt bij Van Beekum Specerijen kopen, deze is echt super lekker en hierdoor krijg je de authentieke smaak van grillworst, net als de grillworst van de slager.

Cadeaupakket Van Beekum Specerijen

Grillworst met kaas
Afdrukken
5 van 2 stemmen

Grillworst met kaas

Opbrengst: 4 kleine worstjes of 2 grote

Materials

 • 600 gram gehakt ik nam kip, maar half-om-half kan ook
 • 50 gram monchou
 • 150 gram jonge kaas in hele kleine blokjes gesneden
 • 17 gram grillworst mix van Van Beekum Specerijen
 • Sriracha saus naar smaak
 • Mosterd
 • favoriete rub
 • vershoudfolie

Instructies

 • Ik voegde geen extra zout toe omdat wij het zout genoeg vonden, maar wil je wat zout toevoegen dan kan dat uiteraard
 • Meng het gehakt, roomkaas, kaas, sriracha saus heel goed door elkaar
 • Je krijgt een plakkerige gehaktdeeg, deel dit in 2 of 4 porties
 • Leg een stuk vershoudfolie op het aanrecht
 • Draai een bal van het gehaktmengsel en rol dit tot een worst, tot dat jij hem groot en dik genoeg vindt
 • Leg deze worst op het vershoudfolie rol de worst er goed in. Draai hierna de uiteinde zodat je een groot soort toffee krijgt, leg aan de uiteinde zo strak mogelijk tegen de worst aan een knoopje in het vershoudfolie.
 • Doe dit ook bij de andere worst(en)
 • Laat de worsten minimaal een uur opstijven in de koelkast
 • Zet een pan met water op het fornuis en maak dit warm tot 75-80 graden en zorg dat het water deze temperatuur blijft
 • Leg de worsten in het water en laat ze een uur in het water liggen. Zorg er voor dat het water constant tussen de 75-80 graden is. Ik gebruikte hier een thermometer voor en controleerde regelmatig de temperatuur.
 • Waneer de worsten gegaard zijn laat ze je afkoelen en daarna verwijder je het vershoudfolie
 • Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van 160 graden
 • Smeer de worsten in met mosterd en wentel ze door de rub. Zorg dat de rub overal goed op zit.
 • Rijg je worsten aan het spit of leg ze op het rooster en grill ze ongeveer 30-45 minuten. Wanneer je ze niet aan het spit rijgt moet je de worsten regelmatig even keren zodat ze gelijkmatig grillen.
 • na 30-45 minuten zijn je worsten klaar, wij hebben er gelijk wat plakjes van afgesneden en op brood gedaan. Maar je kan ze ook laten afkoelen en daarna in de koelkast bewaren.

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s. 

(Visited 136 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
9 comments