Als je dezelfde tomaten als mij hebt snijd je deze door de helft, heb je grotere tomaten snijd ze dan in plakjes
Leg de tomaten met de gesneden kant op een bakpapier en bestrijk ze licht met de olijfolie. Leg er wat basilicum op.
Droog ze gedurende anderhalf uur in de oven
Ondertussen maken we het deeg
Doe de bloem in een keukenmachine met de boter en klop tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg kaas en 2-3 eetlepels koud water toe en pulseer tot het deeg samenkomt. Keer het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed kort met je handen door.
Leg het deeg voor een uur in de koelkast om steviger te worden
Rol het deeg uit en bekleed een quichevorm of steek rondjes uit het deeg die groot genoeg zijn om de minivormen te bekleden. Leg op het deeg bakpapier en vul dit met bakbonen. Bak 15 minuten, verwijder dan het papier en de bonen en bak verder tot het deeg knapperig en licht gekleurd is. Snijd met een klein, scherp mes voorzichtig het overtollige deeg weg.
Verdeel de pesto over de bodem van het deeg. Klop de eieren los en klop er dan de slagroom en melk door. Breng op smaak met zout en peper en roer de geraspte kaas erdoor. Giet het mengsel op het deeg en leg de tomaten erop met de snijkanten naar boven. Bestrooi met olijven en bak 25-30 minuten tot de vulling gaar is. Laat een beetje afkoelen voor het opdienen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!