Doe de gesneden rode kool in een vergiet boven de gootsteen en bestrooi met zout. Laat 2-3 uur staan, giet dan af en spoel het zout weg onder een koude kraan. Dep droog met een schone theedoek.
Doe de azijn, wijn en suiker in een pan en laat zachtjes koken tot de vloeistof tot ongeveer de helft is ingekookt.
Verdeel de peperkorrels en laurierblaadjes over de potten, vul de potten met rode kool en druk regelmatig goed aan. Schenk het hete azijnmengsel in de potten tot helemaal bovenaan. Doe direct het deksel erop en draai deze goed aan. Laat de potten staan (zet deze vooral niet op z'n kop, dit is niet nodig om de pot vacuum te laten trekken), ze zullen tijdens het afkoelen vacuum trekken.
Je kunt deze rode kool in gesloten pot ongeveer een jaar bewaren in een koele en donkere (geen koelkast) ruimte.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!