Doe de uien en radijsjes in een kom en voeg 1 eetlepel zout en toe. Hussel goed door elkaar en laat voor 20 minuten staan.
Doe de uien en radijsjes in een vergiet en spoel even af onder de kraan om het meeste zout er af te spoelen
Laat in een vergiet goed uitlekken
Verwarm de azijn, water en de suiker in een pannetje
Doe de rode ui en radijsjes in een weckpot die je goed kunt afsluiten
Als de suiker is opgelost en het mengsel kookt giet je het in de pot over de uien en de radijsjes
Onderstaande twee stappen hoef je alleen maar te doen als je de uien voor langere tijd wil bewaren. Wil je de uien dezelfde avond nog eten dan hoef je alleen maar de vloeistof over de uien en radijsjes te gieten en de pot te sluiten.
Sluit de pot goed af en laat zo'n 10 minuten staan. De pot zal nu vacuum trekken.
Je kan het na een uur ongeveer eten, maar wij vinden het lekker als het een tijdje op een donkere koele plaats staat. De smaak wordt dan intenser en lekkerder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!