Snijd de champignons in vieren. Halveer de paprika en gooi de kern en zaadjes weg. Snijd in stukjes van 2 cm. rasp de schil en halveer de limoen (je hebt ongeveer een ½ eetlepel raspt nodig).
Verhit een beetje olie in een wok en wok de champignons, paprika en garnalen kort tot de garnalen bijna gaar zijn.
Roer de Thaise currypasta, pindakaas, geraspte gember en knoflook erdoor. Bak tot het geurig is, zo'n 30 seconden.
Roer je de kokosmelk er door en voeg vervolgens alles toe aan de bouillon in de slowcooker. Kneus de sereh met de achterkant van je mes, leg er een knoop in en leg deze bovenop de soep.
Roer goed door en zet de slowcooker voor 3 uur op low
Voeg de laatste 15 minuten de eiernoedels, sojasaus, een beetje limoensap (naar smaak) en de limoenrasp toe en roer goed door.
Verwijder de sereh uit de soep. Schep de laksa in soepkommen en garneer met de gehakte pinda's.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!