Doe 125 ml warm water in een kom en voeg de gist en 1 theelepel suiker toe. Roer door tot de suiker opgelost is. Laat 10-15 minuten staan.
Doe in een grote kom 1 theelepel suiker, de bloem, het zout en het bakpoeder. Meng en maak een kuiltje in het midden.
Smelt 25 g boter in een pannetje of in de magnetron en giet het samen met de yoghurt en het gistmengsel in het kuiltje.
Roer goed door en kneed het daarna goed met je handen. Het deeg moet zacht zijn maar samenkomen als een bal - voeg een beetje water toe als het te droog is, of een beetje meer bloem als het te plakkerig is.
Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht en blijf kneden tot het glad en elastisch is, maar nog steeds zacht (dit duurt ongeveer 10-15 minuten).
Doe het deeg in een grote licht geoliede kom. Dek af met huishoudfolie of een schone vochtige theedoek. Laat ongeveer 1 uur op een warme plek staan of tot het deeg verdubbeld is in omvang.
Als het deeg verdubbeld is, sla dan in het deeg om de lucht eruit te halen. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol er balletjes van. Rol elk balletje op een met bloem bestoven werkvlak in de vorm van een traan. Hij moet ongeveer 15-18 cm lang en 0,5 cm dik zijn.
Smelt de resterende boter. Verhit een koekenpan met deksel en anti-aanbaklaag tot hij heel heet is. Bestrijk beide kanten van een naan met de gesmolten boter. Leg in de hete pan, dek af en bak 1 minuut tot je ziet dat er belletjes ontstaan. Draai om en bak 1-2 minuten aan de andere kant tot er grote geroosterde plekken op de onderkant verschijnen. Bestrijk de bovenkant eventueel met extra boter. Leg opzij op een schone theedoek. Herhaal dit met de resterende naans.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!