Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta a la Romana
Print Recipe
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
broccoli, champignons, Kip, paddenstoelen, pasta
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Ingredients
500
gram
kippendijen
pasta naar keuze
600
gram
broccoli
250
gram
champignons
100
gram
eekhoorntjesbrood
50
gram
roomboter
50
gram
bloem
500
ml
melk
1
groentebouillonblokje
200
ml
kookroom
1
el
paprikapoeder
2
tl
uienpoeder
1
tl
knoflookpoeder
1
tl
gedroogde basilicum
2
tl
gedroogde peterselie
2
tl
gedroogde tijm
snufje
zout
peper
hoeveelheid naar keuze
olie
water
om de broccoli en pasta in te koken
Instructions
Snijd de kippendijen in blokjes en kruid met zout en peper
Verhit wat olie in de pan en bak de kippendijen bruin
Smelt in een pannetje de roomboter en voeg de bloem toe
Roer ongeveer 2 minuten om de bloem te garen en voeg de melk toe
Roer met een garde tot een glad sausje
Snijd de champignons in kwarten en het eekhoorntjesbrood in stukjes en voeg toe aan de kip
Bak voor ongeveer 4 minuten
Voeg alle kruiden toe en bak nog 2 minuten mee
Voeg het sausje toe aan het kipmengsel en roer goed door
Voeg nu ook de kookroom en het bouillonblokje toe
Zet twee pannen water op voor de broccoli en de pasta
Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
Serveer de broccoli, pasta en saus apart
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!