Slowcooker van minimaal 4.5 liter of een grote pan
Materials
1grote rode koolin kwarten en daarna in fijne reepjes gesneden
1grote uiheel fijn gesneden
100mlportgebruik 200 ml wanneer je het in een gewone pan maakt
1kaneelstokje
½theelepelhele kruidnagels
2steranijs
1eetlepelsbruine suikerhou je van heel zoet voeg dan nog 1 eetlepel bruine suiker extra toe
1eetlepelrode wijnazijn
4perengeschild en in blokjes gesneden
Instructies
Doe alle ingrediënten behalve de peren in de slowcooker of gewone pan en dek af met een goed sluitend deksel. Laat in de slowcooker 3 uur op low staan. Laat in een gewone pan 1 uur zachtjes koken. Voeg dan de peren toe. Sluit af met het deksel en laat nog 1 uur zachtjes koken in zowel de slowcooker als gewone pan) tot de kool echt zacht is. Als de kool op een gegeven moment droog lijkt, voeg dan een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
In beide gevallen zou je de kool niet af hoeven te gieten maar is al het vocht verdampt.