Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Romige pompoensoep
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
4
uur
uur
Totale tijd
4
uur
uur
10
minuten
min
Equipment
Slowcooker van minimaal 3.5 liter
Materials
1200
gram
pompoen
kies zelf de pompoen uit die je het lekkerste vindt. Ik nam Hakkido vanwege de mooie oranje kleur.
1
ui
fijn gesnipperd
2
teentjes knoflook
geperst
1
liter
groente- of kippenbouillon
150
ml
slagroom
Instructies
Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaadjes. Je kan de pompoen eventueel schillen maar dit hoeft niet.
Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 3 cm
Doen de pompoen met de ui en knoflook in de slowcooker en voeg de bouillon toe
Zet voor 4 uur op low, wanneer de pompoen zacht is kan je de soep pureren met een staafmixer
Voeg de slagroom toe en ga er nog een keer met de staafmixer doorheen om alles goed te mengen.
Proef of je eventueel nog wat meer zout moet toevoegen.