Romige pompoensoep

Romige pompoensoep

Dat het herfst is dat kunnen we ineens ook buiten zien. Was het een week geleden nog lekker weer met een zonnetje, nu is het grijs en nat. Ik hou van de herfst en van de winter, maar niet van regen. Het kan mij niet koud genoeg zijn, heerlijk dik ingepakt buiten een wandeling met de honden maken. Maar regen (en sneeuw) ben ik heel snel zat en -20 met een zonnetje gaat mij niet snel genoeg vervelen, heerlijk. Maar goed herfst dus en daarbij horen pompoenen en dus maakte ik wederom een heerlijke pompoensoep. Deze keer een romige pompoensoep.

Klassieke pompoensoep

Ik bleef dit keer wat dichterbij de klassieke variant, dus zonder al te veel poespas en met maar een paar ingrediënten. Uiteraard maakte ik hem in de slowcooker, maar zonder het recept aan te passen (alleen de tijd verkorten naar 20 minuten) kan je deze ook heel goed in een gewone (soep)pan maken. Waar gaat jou voorkeur naar uit?

Lees-kooptip: Slowcooker e-book boordevol heerlijke recepten

Waarom slowcooker?

Ik krijg steeds vaker mails met daarin de vraag waarom men een slowcooker zou moeten aanschaffen. Maar dit is erg persoonlijk. De ene vindt het handig omdat je dan de rest van de dag je handen vrij hebt voor andere dingen. Weer een ander vindt het heerlijk dat het zo langzaam suddert dat de smaken van bijvoorbeeld een stoofpot veel beter intrekken. En zo zijn er nog wel veel redenen te bedenken voor het aanschaffen van een slowcooker.

Ik kan niet meer zonder die van mij, inmiddels heb ik er twee zodat ik in de ene lekker hachee kan maken en in de ander lekker rode kool. Of in de ene stoofpeertjes en in de andere rundvlees zodat we ‘s avonds spruitjes met draadjesvlees en stoofperen kunnen eten.

Mijn eerste slowcooker

Mijn eerste slowcooker kreeg ik als kerstpakket van mijn vorige werk (zo’n 10 jaar geleden), ik dacht in eerste instantie wat moet ik hier mee? Maar al heel snel kwam ik er achter dat ik niet meer buiten de slowcooker zou kunnen haha. En inmiddels maak ik ook jullie blij (tenminste dat hoop ik) met alle recepten.

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en daar ter plekke een lekker recept te bedenken. Soms heb ik alleen vlees en dan kijk ik in de koelkast en mijn kruidenla wat ik allemaal nog meer heb en dan komt er iets uit wat lekker is, of niet en in dat laatste geval krijgen jullie dat nooit te zien haha. maar geloof mij er gaat hier ook regelmatig iets mis in de keuken. En heb ik dan eenmaal een lekker recept, dan kan ik niet wachten om dit met jullie te delen.

Maar ook gewone recepten maak ik steeds vaker klaar in de slowcooker, zoals deze romige pompoensoep. Hier heb je niet perse een slowcooker voor nodig, maar ja zoals ik al zie het is zo lekker makkelijk. Groente en aardappels doe ik dan weer niet zo snel in de slowcooker, wij vinden de groente er niet lekkerder door worden, te ver doorgekookt en wij hebben graag wat bite. Stampotten daarin tegen maak ik wel weer heel graag klaar in de slowcooker.

Hoe maak je romige pompoensoep?

Romige pompoensoep

Voorbereidingstijd10 minuten
4 uur
Totale tijd4 uur 10 minuten

Equipment

  • Slowcooker van minimaal 3.5 liter

Materials

  • 1200 gram pompoen kies zelf de pompoen uit die je het lekkerste vindt. Ik nam Hakkido vanwege de mooie oranje kleur.
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 150 ml slagroom

Instructies

  • Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaadjes. Je kan de pompoen eventueel schillen maar dit hoeft niet.
  • Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 3 cm
  • Doen de pompoen met de ui en knoflook in de slowcooker en voeg de bouillon toe
  • Zet voor 4 uur op low, wanneer de pompoen zacht is kan je de soep pureren met een staafmixer
  • Voeg de slagroom toe en ga er nog een keer met de staafmixer doorheen om alles goed te mengen.
  • Proef of je eventueel nog wat meer zout moet toevoegen.

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s.

(Visited 1.015 times, 2 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept