1rode peperzaadlijsten en zaadjes verwijderd en heel fijn gesneden
1rode paprikain kleine stukjes gesneden
1teentje knoflookin dunne plakjes gesneden
kleinbosjekorianderblaadjes van de stengels verwijderd, blaadjes en stengels fijngehakt. Bewaar de blaadjes en de stengels apart van elkaar.
800gramtomatenblokjes
1theelepelkristalsuiker
4eieren
Instructies
Verhit de olie in een koekenpan met deksel en laat de uien, paprika ,rode peper, knoflook en korianderstengels 5 minuten zacht worden. Roer de tomaten en suiker erdoor en laat het geheel 8-10 minuten koken tot het ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.
Maak met de achterkant van een grote lepel (ik gebruik meestal een juslepel) 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Doe een deksel op de pan en laat op een laag vuur 6-8 minuten bakken, tot de eieren gaar zijn naar wens. Strooi de korianderblaadjes erover en serveer met knapperig brood.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!