1kiloaardappelsik nam kruimige. Geschild en in kwarten gesneden
60gramongezouten boter
2eetlepelsslagroom
Voor de vulling
1eetlepelolie
1uigesnipperd
2teentjesknoflookuitgeperst
2stengesbleekselderijin stukje gesneden
1winterwortelgeschild en in blokjes gesneden
100gramdiepvries erwtjes
500gramlams- of rundergehakt
50mlrode wijn
1theelepelWorcestershire saus
70gramtomatenpuree
2theelepelstijmvers of gedroogd (bij vers even met het mes er doorheen om het fijner te maken)
2theelepelspeterselievers of gedroogd (bij vers even met het mes er doorheen om het fijner te maken)
250mlrunderbouillon
2eetlepelsmaizena
Instructies
Kook de aardappels in 20 minuten met wat zout gaar
Giet de aardappels af en laat met het deksel op de pan voor 5 minuten uitstomen
Voeg de boter en de slagroom toe en stamp tot een luchtige aardappelpuree
Verhit de olie in een pan en bak het gehakt bruin (hoe bruiner hoe meer smaak). Voeg de tomatenpuree mee en bak even mee (om te ontzuren).
Stap 6 kan je eventueel overslaan
Voeg de groente (behalve de erwtjes)toe aan het gehakt en bak voor 5 minuten mee
Doe het gehakt en de groente (inclusief de erwtjes) in de slowcooker en voeg de Worcestershire saus, bouillon, tijm, peterselie toe. Voeg eventueel wat zout en peper toe.
Meng de maizena met 2 eetlepels water en roer tot een papje, voeg dit toe aan de slowcooker en roer even door
Dek het gehaktmengsel af met de aardappelpuree
Zet de slowcooker voor 5-6 uur op low
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!