Schil de aardappelen en snijd in dikke plakken. Snipper ook de ui.
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan, voeg de aardappelen en ui toe en stoof zachtjes, gedeeltelijk afgedekt, gedurende 30 minuten, af en toe roerend, tot de aardappelen zacht zijn geworden. Giet de aardappelen en ui door een vergiet die boven een grote kom staat (zet de gezeefde olie apart).
Klop de eieren los en roer ze door de aardappelen voeg de peterselie en flink wat zout en peper toe. Verhit een beetje van de gezeefde olie in een kleinere pan.
Giet alles in de pan en bak op een matig vuur
Wanneer de omelet bijna gaar is, keer je hem om op een bord en laat je hem terug in de pan glijden en bak je deze kant nog een paar minuten.
Keer nog twee keer om, bak de omelet elke keer kort tot alles gaar en bruin is. Schuif de omelet op een bord en laat 10 minuten afkoelen voor je het opdient.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!