Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Tiramisu
Print Recipe
Pin Recipe
Gang:
dessert
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
tiramisu
Author:
Puur Koken
Equipment
vierkante ovenschaal of leuke glazen
Ingredients
300
gram
lange vingers
500
gram
mascarpone
4
medium
eieren
zo vers mogelijk
300
gram
espresso
2
eetlepels
amaretto
100
gram
suiker
3
eetlepels
ongezoete cacaopoeder
Instructions
Begin met het maken van de espresso
Voeg de amaretto toe aan de espresso en roer even door
Spits de eieren
Klop de eiwitten stijf
Doe de eigelen in een andere kom met de suiker en mix dit tot het licht geel is
Doe de mascarpone bij het eigeel en mix dit goed door tot je een egale crème hebt
Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel
Doop een aantal lange vingers in de espresso en leg ze vervolgens in de ovenschaal tot de bodem bedekt is
Verdeel de helft van het mascarpone mengels over de lange vingers
Doop de laatste lange vingers in de espresso en leg deze bovenop het mascarpone mengsel
Verdeel de laatste helft over de lange vingers
Bestrooi vervolgens met cacaopoeder
Zet de tiramisu voor minimaal 3 uur in de koelkast, hoe langer hoe lekkerder dus je kan het ook al een dag van te voren maken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!