Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en strooi de zout over de rand van de bloem
Doe de rozijnen in een kom met water om te laten wellen
Doe de melk in een pannetje , voeg de suiker toe en verwarm de melk tot lauw
Haal de pan van het vuur en voeg de gist toe, roer dit goed door en zet 10 minuten weg
Giet na 10 minuten de melk en de gist in het kuiltje van de bloem en roer dit met lepel goed door elkaar
Voeg de boter, de eieren, kaneel, anijzaad, karwijzaad en komijn toe en kneed het deeg zeker 10 minuten. Je kan hier voor je handen gebruiken, maar ik gebruikte mijn keukenmachine.
Maak een schone theedoek vochtig, plaats deze over de kom met deeg en zet deze op een warme plek voor 1 uur weg zodat het deeg kan rijzen
Giet de rozijnen af en dep ze droog
Voeg de rozijnen, citroenrasp en sukade toe aan het deeg, mix dit nog een keer goed door
Plaats de theedoek opnieuw over de kom en zet de kom wederom voor een uur op een warme plek
Verwarm de oven op 200 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer deze dun in met zonnebloemolie
Stort het deeg op de bakplaat en vorm er een rechthoek van
Plaats de krentenwegge voor 40 minuten in de voorwarmde oven
Laat de krentewegge goed afkoelen voor je er plakken van snijdt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!