150gramgeraspte kaaskies een kaas die jij lekker vindt
Makes: 28cm0 x 0cm round
Instructions
We maken eerst het deeg omdat dit moet rusten
Doe de bloem, boter en zout in een keukenmachine met messen (je kan het ook met de hand doen)
Zet de machine aan en laat net zolang draaien tot je een korrelig deeg krijgt
Voeg het ei en het water toe en draai nog een keer door
Haal het deeg uit de machine en vorm er een bal van. Druk dit tot een platte schijf en wikkel het in vershoudfolie. Leg het minimaal een half uur in de koelkast.
Blindbakken
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet je vorm in met boter
Rol het deeg verder uit en leg dit in je vorm, zorg er voor dat het deeg aan de bovenkant nog overlapt
Leg een bakpapiertje op je deeg en leg hier de blindbakbonen (of gewone gedroogde bonen, bijv. bruine bonen) op
Bak de bodem 10 minuten
Haal de bodem uit de oven en laat een beetje afkoelen
De vulling
Bak de spekjes in een grote pan tot ze gaar zijn
Haal de spekjes uit de pan en smelt een beetje boter in dezelfde pan
Bak hierin de uien glazig, wanneer de uien glazig zijn voeg je de spekjes weer toe en bakt dit nog even mee.
Voeg de knoflook toe en bak deze nog even 1 minuut mee (laat de knoflook niet bruin worden)
Doe alles in een kom en laat even afkoelen
Wanneer het afgekoeld is voeg je de eieren, slagroom, kaas, nootmuskaat en naar smaak zout en peper toe.
Giet dit mengsel op de bodem
Snijd de randen die je hebt laten overlappen bij
Bak de quiche nog 30 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!