Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Vijgen met blauwe kaas, walnoten, honing en parmaham
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
10
minuten
min
Gang:
Borrelhapje
Opbrengst:
12
stuks
Auteur:
Puur Koken
Materials
12
rijpe
vijgen
blauwe kaas
ik nam stilton
honing
neem de hoeveelheid die jij lekker vindt
walnoten
neem zoveel je lekker vind, ik nam een klein handje vol
12
plakjes
parmaham
Instructies
Snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in tot bijna op de bodem van de vijg, maar let goed op dat je hem niet helemaal doormidden snijdt.
Verkruimel een beetje blauwe kaas en hak de walnoten grof door
Pak een plakje Parmaham en zet de vijg op het uiteinde van een plakje. Draai vervolgens de parmaham om de onderkant van de vijg.
Maak met je vingers heel voorzichtig de bovenkant van de vijg iets wijder zodat je het gemakkelijk kan vullen.
Vul de vijgen met wat stukjes blauwe kaas en walnoot en drizzel er wat honing overheen.
Zet ze op een leuk bordje of op de borrelplank en geniet er van!
Note: verse vijgen hoef je niet te schillen, je kan ze lekker met schilletje en al opeten.