85gramgemixte notengrof gehakt. Ik nam de macademiamix van Van Beekum Specerijen.
Instructies
Maken van het deeg
Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal tot een kruimelig deeg. Laat de mixer draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog dezelfde hoeveelheid water toe; te droog deeg rolt niet makkelijk uit.
Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de boter smelten en wordt de bodem minder knapperig. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer ½ cm dik, steek rondjes uit van ongeveer 16 cm. Vet de vormpjes in. Zorg dat het deeg de vormpjes wat overlapt, het zakt nog in als de vulling erin gaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst.
Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe een bakpapiertje op het deeg in de vormen en vul deze met bakbonen of andere gedroogde bonen (ik gebruik altijd gedroogde bruine bonen die ik na het bakken in een pot doe voor de volgende keer)
Snijd het overtollige deeg van de randen af
Bak het deeg gedurende 15 minuten.
Haal de bonen en het bakpapier uit de vormen en bak het deeg nog eens 3-5 minuten tot het deeg lichtbruin is.
Terwijl het deeg in de oven staan smelt je de chocolade samen met de room en amaretto au bain Marie. Klop ondertussen de eieren, eidooier en suiker luchtig en schuimig. Roer de gesmolten chocolade kort door de eieren en schep het grootste deel van de gehakte noten erdoor.
Verdeel het chocolademengsel over het deeg en bestrooi met de resterende noten. Ongebakken taartjes kunnen nu worden ingevroren. Bak 12 minuten als je ze nu gelijk bakt of 20 minuten wanneer je ze uit de diepvries haalt. De bovenkant van de taartjes zal omhoog souffleren en in het midden moeten ze nog zacht zijn. Bestrooi eventueel met poedersuiker
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!