Warme chocolade tartelets met noten

Warme chocolade tartelets met gemengde noten

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben al een tijdje aan het nadenken, opschrijven, schrappen, weer opschrijven van een kerstmenu. Voor tweede kerstdag ben ik er al helemaal uit en ik denk voor eerste kerstdag ook. Voor eerste kerstdag ga ik (zoals het er nu uit ziet) een complete Indische rijsttafel op tafel zetten, met pindasoep, rendang, rijst, pittige eieren kroepoek en zelfgemaakte spekkoek. Maar het duurt nog anderhalve maand voor het kerst is dus er kan nog heel veel veranderen haha. Voor tweede kerstdag ga ik in ieder geval als hoofdgerecht wildzwijn goulash op tafel toveren en als toetje wil ik deze heerlijke warme chocolade tartelets met gemengde noten en waarschijnlijk een bolletje ijs doen. Maar nogmaals het duurt nog anderhalve maand, dus het kan zo weer veranderen.

kruiden en specerijen kopen

Iets nieuws bij Van Beekum

Zoals jullie weten ben ik gek op de kruiden en specerijen van Van Beekum Specerijen, maar zij hebben sinds kort iets nieuws waar ik ook super gelukkig van ben geworden. Hun kruiden en specerijen hebben ze uitgebreid met heerlijke noten en notenmixen. Met deze noten kan je onder andere dit heerlijke recept van chocolade tartelets maken, maar je kan er ook je eigen granola mee maken. Heb je geen zin in gedoe, dan heb ik nog iets leuks, want Van Beekum Specerijen verkoopt sinds kort ook hele lekkere granola.

De noten, notenmixen en granola zijn behalve super lekker ook nog eens zonder troep. Pure granola zoals je dit zelf ook zou maken alleen bespaart jou dit tijd en energie omdat Van Beekum voor jou al aan het bakken en roosteren is geslagen. De noten, notenmixen en granola is afgelopen week in productie gegaan, er is al behoorlijk wat keus maar ze zullen blijven door ontwikkelen en hun noten, notenmixen en granola’s blijven uitbreiden, dus neem zeker een kijkje op de website.

En wist je dat Van Beekum specerijen tegenwoordig samenwerkt met Nederlands bekendste kruidnotenfabriek? Je kan nu dus ook heerlijke kruidnoten bestellen en geloof mij deze zijn echt fantastisch lekker. Ik bestel altijd een flinke voorraad want hier in huis zijn altijd zo op.

Warme chocolade tartelets

Hoe maken we deze heerlijke warme chocolade tartelets?

Warme chocolade tartelets met noten

Voorbereidingstijd30 minuten
Active Time30 minuten
Totale tijd1 uur
Opbrengst: 4 stuks
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • tartelet vormpjes 10 x 3 cm

Materials

Voor het deeg

  • 200 gram tarwebloem
  • ½ theelepel zout
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koud water

Voor de tartelets

  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel ameretto
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 85 gram gemixte noten grof gehakt. Ik nam de macademiamix van Van Beekum Specerijen.

Instructies

Maken van het deeg

  • Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal tot een kruimelig deeg. Laat de mixer draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog dezelfde hoeveelheid water toe; te droog deeg rolt niet makkelijk uit.
  • Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de boter smelten en wordt de bodem minder knapperig. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer ½ cm dik, steek rondjes uit van ongeveer 16 cm. Vet de vormpjes in. Zorg dat het deeg de vormpjes wat overlapt, het zakt nog in als de vulling erin gaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Doe een bakpapiertje op het deeg in de vormen en vul deze met bakbonen of andere gedroogde bonen (ik gebruik altijd gedroogde bruine bonen die ik na het bakken in een pot doe voor de volgende keer)
  • Snijd het overtollige deeg van de randen af
  • Bak het deeg gedurende 15 minuten.
  • Haal de bonen en het bakpapier uit de vormen en bak het deeg nog eens 3-5 minuten tot het deeg lichtbruin is.
  • Terwijl het deeg in de oven staan smelt je de chocolade samen met de room en amaretto au bain Marie. Klop ondertussen de eieren, eidooier en suiker luchtig en schuimig. Roer de gesmolten chocolade kort door de eieren en schep het grootste deel van de gehakte noten erdoor.
  • Verdeel het chocolademengsel over het deeg en bestrooi met de resterende noten. Ongebakken taartjes kunnen nu worden ingevroren. Bak 12 minuten als je ze nu gelijk bakt of 20 minuten wanneer je ze uit de diepvries haalt. De bovenkant van de taartjes zal omhoog souffleren en in het midden moeten ze nog zacht zijn. Bestrooi eventueel met poedersuiker

 

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 165 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept