Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Wentelteefjes van oliebollen
Print Recipe
Pin Recipe
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
25
minuten
minuten
Author:
Puur Koken
Equipment
Grote koekenpan of 2 kleinere koekenpannen
Ingredients
15
niet al te grote
oliebollen
in plakken van ongeveer 1 a 2 cm dik
250
ml
melk
1
flinke theelepel
kaneel
1
ei
boter om in te bakken
Voor de kaneelsuiker
2
eetlepels
kristalsuiker
1
theelepel
kaneel
Instructions
Meng de melk, het ei en kaneel door elkaar
Leg wat plakjes oliebol in het beslag en wentel ze even doorheen zodat de hele plak een laagje van het melkmengsel heeft
Smelt wat boter in de koekenpan of koekenpannen en haal de plakjes oliebol uit het beslag en leg deze direct in de koekenpan
Meng ondertussen de kristalsuiker en kaneel door elkaar voor de kaneelsuiker
Wanneer de ene kant van de oliebollen bruin zijn draai je de plakjes oliebol om en bak je de andere kant tot ook deze bruin is
Haal ze uit de pan en leg ze op een bord, bestrooi de plakjes oliebol rijkelijk met kaneelsuiker
Indien nodig herhaal je alles vanaf stap 2 tot alle oliebollen op zijn.
Happy New Year!!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!