Wentelteefjes van oliebollen

Wentelteefjes van oliebollen

GELUKKIG NIEUWJAAR!!! Wij hebben een aantal tradities op 1 januari, een aantal tradities zijn helaas ook gestorven (letterlijk). Vroeger kwamen wij op 1 januari met de hele familie (broer, zus + man/vrouw en kinderen) bij mijn ouders. Mijn moeder zorgde er altijd voor dat er een mega pan erwtensoep op tafel kwam en met het hele gezin genoten we daar van.
Inmiddels hebben mijn neefjes en nichtjes ook kinderen en met het overlijden van mijn ouders is ook deze traditie gestorven, erg jammer maar ik denk niet onoverkomelijk. Maar toch hebben mijn man en ik onze eigen tradities op 1 januari. Zo kijken wij altijd het nieuwjaarsconcert en het skispringen, ‘s avonds eten wij altijd erwtensoep en tijdens het kijken van het nieuwjaarsconcert eten wij altijd de overgebleven oliebollen op. Niet met poedersuiker, nee ik maak er altijd wentelteefjes van, wentelteefjes van oliebollen.

Toen ik ze deze morgen ook weer stond te maken bedacht ik mij ineens dat ik dit recept nooit met jullie had gedeeld en dat het wel eens tijd werd om dat te doen, dus bij deze. Ik heb (nog) geen mooie foto’s van het gerecht, alleen een foto die ik vanmorgen schoot met mijn telefoon om te delen in onze vriendengroep, dus sorry hiervoor. Ik beloof dat ik het recept nog een keer zal maken en dat ik er dan mooiere foto’s van zal maken.

Hoe maak je wentelteefjes van oliebollen?

Het is echt super simpel om wentelteefjes van oliebollen te maken, het recept is niet anders dan het recept voor wentelteefjes van brood. Ik doe de melk en kaneel altijd een beetje uit de losse pols, maar ik zal voor dit recept de maateenheden noemen. Mocht je denken er kan nog wel wat meer melk of kaneel bij, gewoon lekker doen. Het ligt ook heel erg aan het aantal oliebollen die je nog over hebt hoeveel beslag je nodig hebt. In dit recept ga ik uit van 15 (niet al te grote) oliebollen.

Wentelteefjes van oliebollen
Afdrukken
5 van 1 stem

Wentelteefjes van oliebollen

Voorbereidingstijd5 minuten
Active Time20 minuten
Totale tijd25 minuten
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Grote koekenpan of 2 kleinere koekenpannen

Materials

  • 15 niet al te grote oliebollen in plakken van ongeveer 1 a 2 cm dik
  • 250 ml melk
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 ei
  • boter om in te bakken

Voor de kaneelsuiker

  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Meng de melk, het ei en kaneel door elkaar
  • Leg wat plakjes oliebol in het beslag en wentel ze even doorheen zodat de hele plak een laagje van het melkmengsel heeft
  • Smelt wat boter in de koekenpan of koekenpannen en haal de plakjes oliebol uit het beslag en leg deze direct in de koekenpan
  • Meng ondertussen de kristalsuiker en kaneel door elkaar voor de kaneelsuiker
  • Wanneer de ene kant van de oliebollen bruin zijn draai je de plakjes oliebol om en bak je de andere kant tot ook deze bruin is
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een bord, bestrooi de plakjes oliebol rijkelijk met kaneelsuiker
  • Indien nodig herhaal je alles vanaf stap 2 tot alle oliebollen op zijn.
  • Happy New Year!!

In deze blog staan affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou uiteraard niks extra’s. 

(Visited 329 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




2 comments