Doe de tarwebloem, het bakpoeder, de baking soda, het zeezout, de basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en roer met je hand of een lepel goed door tot alle ingrediënten gemend zijn.
Voeg de gesmolten roomboter en het ei toe aan het bloemmengsel en kneed tot je een bal kunt vormen van het deeg. Voeg de stukjes chocolade toe enk eend kort door.
Maak bollen van 90 gram voor XL-Cookies of maak bollen van 45 gram voor kleinere cookies en leg op een bord of snijplank. Zet minimaal 1 uur in de diepvries.
Verwarm de oven voor tot 175 °C (hetelucht) of 190 °C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bevroren deegballen op. Houdt minimaal 5 centimeter ruimte tussen de ballen.
Zet de bakplaat in de oven en bak de koeken in 18-20 minuten gaar en goudbruin. De koeken zullen nog enigszins zacht zijn als ze uit de oven komen. Dit zorgt voor een heerlijk zachte binnenkant en ene krokante buitenkant. Bak een paar minuten langer als je niet van een zachtere binnenkant houdt. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koeken hierop minimaal 10 minuten afkoelen voor je de koeken serveert.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!