Doe de melk in een steelpannetje en voeg de suiker toe, laat lauw warm worden
Haal het pannetje van het vuur en voeg de gist toe, roer goed door
Zet het pannetje voor ongeveer 10 minuten weg, zo kan het gist alvast wakker worden
Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en voeg het gistmengsel toe
Kneed nu met je keukenmachine met deeghaak of met je handmixer met deeghaken zo'n 10 minuten tot je een mooi deeg hebt.
Het deeg hoort plakkerig te zijn als het klaar is
Pak een schone kom en strooi hier een klein beetje bloem in, leg het deeg in de kom en dek af met een schone theedoek. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg 1 uur rijzen
Haal het deeg uit de kom en druk een beetje plat
Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 70 gram per bolletje
Smelt de roomboter, maar laat niet bruin worden
Meng de donkere basterdsuiker en de kaneel door elkaar
Strooi wat van het suiker-kaneelmengsel op het aanrecht
Haal het bolletje deeg door de gesmolten boter
Rol het bolletje door de suiker en kaneel en draai er een sliert van ongeveer 30-40 cm van
Rol de sliert nu op als een bolus. Dit doe je door in het midden te beginnen met rollen en de sliert om zichzelf heen te rollen. Vouw de uiteinden aan de achterkant tussen het deeg
Doe zo alle bolletjes, leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, leg er een schone theedoek overheen en laat ze nog een keer een uur rijzen op een warme plek
Verwarm de oven op 250 graden
Als de bolussen uitgerezen zijn bak je ze 8 a 9 minuten in de oven
Let goed op dat de suiker niet verbrand, als je ziet dat dit dreigt te gebeuren zijn je bolussen al klaar en kan je ze uit de oven halen
Laat goed afkoelen en haal ze daarna van het bakpapier en leg ze op een mooie schaal.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!