100mlactieve (Griekse) yoghurtdit kan yoghurt zijn die je al hebt gekocht in de supermarkt. Maar wil je echt lekkere yoghurt gebruik dan verse yoghurt van de boer.
Instructies
Giet de melk in de slowcooker. Sluit het deksel en verwarm op High totdat de temperatuur van de melk 82 graden heeft bereikt, dit duurt een paar uur (dus meet regelmatig). Zet de slowcooker uit en laat de temperatuur nog 2-3 uur dalen tot 43 graden (meet dit ook weer, de temperatuur is erg belangrijk). Neem een glas van de warme melk en meng deze met de yoghurt. Giet het mengsel vervolgens terug in de slowcooker en roer heel goed door (je laat de slowcooker uitstaan). Sluit het deksel wikkel de slowcooker in een grote handdoek of fleecedeken en laat 9-12 uur ongestoord staan tot het mengsel is opgesteven.
Hoe langer je de yoghurt in de slowcooker laat staan hoe dikker deze zal worden. Daarna is de yoghurt in een goede afsluitbare bak ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast. Gebruik deze yoghurt weer om nieuwe yoghurt te maken.