Voeg de runderbouillon en worcestershiresaus toe aan de slowcooker
Voeg het gehakt, het paneermeel, de eieren, piment, uienpoeder, 2 theelepels zout en 1/2 theelepel peper toe aan een grote kom. Meng het vlees met je handen tot alles goed gemengd is. Wil je gelijke ballen? Schep dan een afgestreken eetlepel gehakt uit de kom en rol er balletjes van, leg ze in de slowcooker. Wanneer de bodem van de cooker bedekt is, voeg dan een tweede laag toe. Sluit het deksel en laat 3 uur op low staan. Of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Smelt de boter en voeg de bloem toe, roer tot de bloem gaar is (het ruikt dan nootachtig), zet dan het vuur uit.
Doe de gehaktballetjes met behulp van een schuimspaan over van de slowcooker naar een grote kom en laat het kookvocht in de pan. (Er moet ongeveer 1 1/2 kopjes vocht overblijven.) Sommige kunnen aan elkaar vastzitten, probeer ze zonder kapot te maken los van elkaar te krijgen met behulp van een lepel.
Schep het mengsel van boter en bloem in de slowcooker. Klop de zure room erdoor. Doe de gehaktballetjes terug in de slowcooker en roer met de lepel om ze te coaten. Kook op hoge stand, zonder het deksel te sluiten, tot de saus is ingedikt, dit duurt ongeveer 30 minuten. Bestrooi de gehaktballetjes eventueel met peterselie en serveer.
Eet smakelijk!!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!