Drinkfontein van Petfontein

Wij hebben een huis vol met dieren, 2 honden (Golden Retriever Max van 13 jaar en kruising Pomeriaan Evy van 3 jaar) en 3 Ragdoll katten, Fenna van 3, Zoë van 2 1/2 en Guus van 2 jaar. Deze lekkerbekkies eten en drinken ons de oren van ons hoofd af. Ze krijgen goede voeding (zowel droog- als natvoer) en wij vinden het ook belangrijk dat ze altijd vers drinkwater tot hun beschikking hebben.

Dat laatste is best een dingetje, want je moet continu in de gaten houden of er nog wel voldoende water in de waterbak zit. Daarom was ik ook erg blij dat Petfontein met mij wilde samenwerken.

Petfontein is de leverancier van mooie, geluidloze drinkfonteinen van 2,4 liter. De drinkfontein zijn zo ontworpen dat dat ze nagenoeg geen geluid maken, dus geen irritant gebrom in je woonkamer, ook zijn ze energiezuinig (1,5W).
De fontein is handzaam, maar groot genoeg voor (kleine) honden en katten. Je kan er voor kiezen om de drinkfontein te gebruiken met een bloem, waardoor het water als een watervalletje naar beneden valt, of zonder bloem dan borrelt het water omhoog. Bij ons is het drinken met bloem favoriet, dit verbaast mij niks want zowel de honden als katten vinden het ook heerlijk om uit een kraan of tuinslang te drinken.

Wist je dat het voor honden en katten (net als voor mensen) enorm belangrijk is om genoeg water te drinken? Vooral katten drinken gemakkelijk te weinig water en dit kan ernstige gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Met de drinkfontein wordt het drinken van water een feestje. Veel honden en katten zullen het geweldig vinden om het stromende water op te likken, hierdoor stimuleer je ze om meer en beter te drinken. Guus vindt het geweldig om zijn pootje door het waterstraaltje te halen en dan zijn poot af te likken.

Het kan zijn dat je hond of kat wel moet wennen aan de drinkfontein. Het is daarom ook belangrijk om de drinkfontein op dezelfde plek te zetten als de oude waterbak. Zet in het begin de oude drinkbak er nog wel even bij, maar verwijder deze zo snel mogelijk om het drinken uit de drinkfontein te stimuleren. Maar je zult merken dat zodra de stekker in het stopcontact gaat en het water begint te stromen je beestje nieuwsgierig is en komt kijken.
Breng de drinkfontein ook als iets leuks, wijs ze er op en prijs ze de hemel in als ze er voor het eerst uit gaan drinken.

Heb jij een drinkfontein voor je hond of kat? Of ga je deze na dit gelezen te hebben er eentje aanschaffen? Petfontein heeft nu aanbieding, normaliter kost een drinkfontein €71,95, nu koop je deze drinkfontein voor €49,95. Dat is toch een fijne korting of niet? Via deze link kan je de drinkfontein kopen.

Dit betreft een samenwerking met Petfontein. Het artikel bevat affiliatelinks, door via deze links een drinkfontein aan te schaffen ontvang ik een kleine vergoeding, dit veranderd echter niks in de prijs voor jou.
Wij hebben de drinkfontein mogen testen, het artikel bevat mijn eerlijke mening over deze drinkfontein.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *