Goulashsoep

Goulashsoep uit de slowcooker

Ik ben echt gek op goulash en goulashsoep. Als de geur zich door het huis verspreid krijg ik altijd een heel warm en huiselijk gevoel, wat grotendeels te maken heeft met mijn jeugd.

Goulash uit mijn jeugd

Mijn moeder maakte vroeger best regelmatig goulash. En zodra dat in de familie begon rond te zingen zaten we ineens met het hele gezin inclusief aanhang en kinderen aan tafel. Iedereen was gek op de goulash van mijn moeder. Ik heb heel lang haar recept aangehouden, maar ja daar ging wel altijd een zakje doorheen. Toen ik begon om zonder pakjes en zakjes te koken ben ik gaan kijken wat er eigenlijk in zo’n zakje zit, ik heb mijn eigen kruidenmix gemaakt, die nog lekkerder is dan uit de bekende zakjes.

Kruiden

Ja ik weet het je hebt echt een behoorlijke lijst met kruiden nodig bij deze goulashsoep, maar dit is echt nodig om de heerlijke authentieke goulash smaak te krijgen. De kruiden koop je in kleine of grote verpakkingen, goedkoop en simpel bij Van Beekum Specerijen.

Ik koop de meeste kruiden in grote verpakkingen, zodra ze binnenkomen hevel ik ze over in kleine potjes die in de kruidenla ga. De grote potten gaan weer dicht en in een grote bak die ik in de kelder heb staan. Zodra het kleine potje leeg is vul ik het weer bij en als de grote pot bijna leeg ik bestel ik weer nieuwe. Op deze manier kom ik nooit voor verrassingen te staan en heb ik altijd mijn favoriete kruiden op voorraad. Gedroogde kruiden kan je echt superlang bewaren, uiteindelijk zal de smaak wat minder worden, maar de gedroogde kruiden zullen niet bederven. Vaak zijn de grote verpakkingen in verhouding goedkoper dan de kleinere verpakkingen, dus wees geen dief van je eigen portemonnee.

Winactie

Worden jullie ook zo blij van een la vol heerlijke kruiden? Dan mag ik jullie heel erg blij gaan maken. Ik mag namelijk een waardebon van maar liefst 40 euro verloten. Wil je meedoen? Daar hoef je niet veel voor te doen, geef in een reactie onder dit bericht aan dat je mee doet met de winactie.

Ik maak de winnaar op 1 oktober 2023 bekend hier op deze pagina en op Facebook

Kruiden van Van Beekum Specerijen

 

Hoe maak je goulash soep in de slowcooker?

Goulashsoep
Afdrukken
4.89 van 9 stemmen

Goulash soep

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time8 uur
Totale tijd8 uur 15 minuten
Yield: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker van 6,5 liter

Materials

  • 1 kg rundvlees in kleine stukjes gesneden
  • 5 tomaten in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 4 wortelen in plakjes gesneden
  • 5 uien in kleine stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 rode paprika's in stukjes gesneden
  • 500 gram aardappelen in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde marjolein
  • 1 eetlepel karwijzaadjes
  • 1 eetlepel pittige paprikapoeder
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 liter runderbouillon
  • zure room om te serveren, dit is optioneel

Instructies

  • Verhit wat boter in een grote koekenpan of pan en fruit de uien tot ze glazig zijn, voeg dan de knoflook toe en bak kort mee voordat je de mosterd en tomatenpuree door de uien mengt.
  • Voeg het vlees toe aan de uien, bak het bruin met de helft van de kruiden en doe alles in de slowcooker.
  • Bak in dezelfde pan de aardappelen, bleekselderij, paprika en wortelen met een beetje boter, voeg dan de verse tomaten en de tomaten uit het blik toe, meng alles met de rest van de kruiden, kruid met peper en zout en doe dan de groenten ook in de slowcooker.
  • Gebruik wat van de runderbouillon om het overgebleven aanbaksel van het vlees en de uien los te maken van de pan en doe dit in de slowcooker
  • Doe de rest van de bouillon in de slowcooker
  • Voeg het laurierblaadje toe, sluit het deksel en kook de goulashsoep 8 uur op low
  • Schep in kommen en top af met een beetje zure room

 

In deze blog staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.Β 

(Visited 2.702 times, 57 visits today)
Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




84 comments