Als wij zin hebben om Chinees te bestellen zit daar standaard altijd babi pangang bij. Stukjes varkensvlees in een lekker sausje met groente, jullie kennen het vast wel.
Maar wisten jullie dat je babi pangang ook heel eenvoudig zelf kan maken in de slowcooker? Je kan het uiteraard ook gewoon in een pan maken, ik zou dan wel wat meer vocht toevoegen en een suddertijd van 2 uur aanhouden.
Lees/kooptip: Slowcooker e-book boordevol heerlijke recepten
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 600 gram hamlappen of procureur Speklapjes zijn ook erg lekker, kip kan ook.
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 2 cm verse gember geraspt op 2 theelepels gemberpoeder
- 70 gram tomatenpuree
- 4 eetlepels zoete ketjap
- 150 ml sweet chilisaus
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 flinke theelepel sambal
- Eventueel maizena
Instructies
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp de gember en leg dit op de bodem van de slowcooker
- Snijd de hamlappen in reepjes en leg deze boven op de uien en knoflook
- Voeg alle overige ingrediënten toe en zet de slowcooker voor 4 uur op low
- Waneer je dit in de braadpan maakt laat je het 2 uurtjes op een laag vuurtje sudderen
- Vind je je sausje te dun dan kan je dit indikken met een papje van maizena.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 64.562 times, 52 visits today)
Hoi Marjolijn,
Heb even een vraagje.
Ik ga dit binnenkort klaarmaken. Maar graag wil ik en mijn vriendin wat meer saus. Kan ik dan bepaalde dingen gewoon dubbel doen?
Mvgr.
Ernst-Jan Roeleveld
Hoi Ernst-Jan,
Je kan het recept dan eenvoudig verdubbelen. Is het voor jullie tweeën? Dan is dit ruim voldoende, wij houden altijd best veel over.
Het is trouwens wel belangrijk om meer vlees te nemen als je de saus verdubbeld. Tenzij je echt alleen meer saus wilt en geen extra vlees ????.
Hoi Marjolein, vandaag gemaakt voor 2 personen, de helft maar ietsjes meer. Wij vonden het heerlijk! Ik heb er samoerai boontjes en basmatie rijst bij gemaakt! Wat atjar, kroepoek en uitjes….. top en voor herhaling vatbaar.
Voor de volgende keer misschien even aanbakken in saute functie voor knapperig korstje vlees en misschien half uur langer in de pot… maar das ontdekken ????
Goed om te lezen. Het knapperige korstje missen wij niet, maar je kan het vlees uiteraard eerst even aanbakken als je wel een knapperig korstje wilt.
We hebben genoten, het was heerlijk.
We zullen het vaak gaan maken
Wat fijn om te lezen! Wij maken het ook erg graag.
Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt, het is een van mijn favorieten. Ik ga dit zeker vaker maken
Hallo Marjolijn,
Het lijkt me een lekker recept. Ik heb nog niet veel ervaring met een slowcooker. Maar ik heb een vraagje. Moet je dat bouillonblokje verkruimeld worden of moet je het eerst oplossen in water?
Met vriendelijke groet,
Hans
Je kan het bouillonblokje er overheen verkruimelen. Meestal doe ik hem in z’n geheel er in en roer af en toe.
Gisteren gemaakt en gegeten, heeeeeerlijk. Dit recept is duidelijk een blijvertje
Groetjes,
Jennifer
Super lekker ????
Hoi,
Het gerecht was goed van smaak, maar het vlees erg droog. Hoe komt dat denk je? Alles volgens recept 4 uur op low in de slowcooker (Crockpot) met ventiel gesloten. Vlees ruim van te voren uit de koekkast gehaakd en van goede slager.
Groet, M.
Super lekker,dankjewel voor het delen van dit recept
Wk gemaakt in slowcooker maar was niet genoeg 2pers hoogstens. Heb in gewone pan water bij gedaan en met maizena dikker gemaakt ,smaak prima wel wat aan de zoete kant door chilisaus en bruine suiker ga vlgde x wat minder doen.
Zo dan heb je grote eters haha. Wij eten er altijd met z’n vieren van en vaak blijftver nog wel een beetje over. Smaken zijn persoonlijk, gelukkig zijn recepten een leidraad en kan je het helemaal naar je eigen smaak maken.
Klinkt heerlijk, hoef je het vlees niet voor te bakken om het krokant te krijgen?
Als je dat wil kan dat uiteraard. Maar gebakken vlees neemt de saus niet goed op.
Hoi Wilma,
Ik zou persoonlijk eerst het vlees licht op smaak brengen met peper en zout om daar na aan te bakken voordat ik het in de slowcooker doe. Ik zat me te bedenken misschien kun je het eerst in de slowcooker doen en daarna onder de gril van een voorverwarmde oven plaatsen.
Groetjes Roel
Ik heb het gisteren gemaakt, eerste gerecht in m’n nieuwe slowcooker! En wat was het lekker! Als je het recept verdubbeld, wat doe je dan met de kooktijd?
Groetjes Sabine
Wat leuk om te lezen!
Als je het recept verdubbeld kan je gewoon dezelfde kooktijd aanhouden.
Gisteren gemaakt…heerlijk. Ga ik zeker vaker maken want ik ben dol op Babi Pangang en jou recept is echt goed ????
Na twee uurtjes voegde ik boontjes erbij. Ging heel goed. Daarna ‘wilde rijst’ gekookt. Mmmmmm
En idd met z’n vieren was het meer dan genoeg. Dankjewel voor het delen ????
Fijn dat er Nederlandse recepten zijn voor de crockpot want ik bezit het sinds moederdag, dus nog veel uitvogelen. Een zeer goede keuze geweest.
Wat ontzettend leuk om te horen Gea. En van die boontjes is een super goed idee!
Ik heb een apart kopje met slowcooker recepten, heb je die al gevonden?
Tipje: het gehaktbrood uit de slowcooker is ook waanzinnig lekker ????.
Lijkt mij heerlijk! Dit recept wil ik binnenkort maken voor twee personen, alles door de helft. Kooktijd blijft 4 uur?
Je kan het door de helft doen, dan wel de 4 uur aanhouden. Je kan het ook goed invriezen.
Wat eet je hierbij? Als extra? En met rijst of?? Staat nu aan. Dus ben heel benieuwd straks.
Wij eten er altijd zelfgemaakte bami of nasi bij.
Ik ga het nu maken en meng alle ingrediënten, op het vlees, knoflook, uien en gember na, eerst door elkaar en verdeel het dan over het vlees omdat ik het anders denk ik niet goed kan verdelen maar vind de saus dan juist zo dik. Klopt het dat er alleen een bouillon blokje in moet en niet de bouillon gemaakt van één blokje?
Lekker! Het klopt inderdaad dat er een bouillonblokje in moet en geen bouillon, anders krijg je veel te veel vocht.
Geniet ervan!
Gisteren heb ik voor mijn verjaardag een slowcooker van 6 liter
gekregen. Zou ik dit recept kunnen verdubbelen? Of zou de slowcooker
dan te vol zitten?
Wat leuk zeg!
In een 6 liter pan kan je dit recept wel verviervoudigen haha. Mijn pan is een kleine 3 liter en daar past het met gemak in.
Lijkt mij heerlijk! hoeft er geen water bij in de slowcooker?
Nee water is echt niet nodig. Er gaat genoeg vocht bij en er komt nog vocht uit het vlees.
Dus het sausje komt alleen van de ketjap, gembersiroop en chilisaus? Ik wil trouwens schouderkarbonade hiervoor gebruiken. Kan dat ook?
Klopt, en schouderkarbonade kan prima.
Nee is echt niet nodig. Je voegt al vocht toe door chilisaus, ketjap enz toe te voegen, en er komt ook nog vocht genoeg uit het vlees.
De smaak is heerlijk en het ziet er lekker uit. Ik heb het met speklapjes gemaakt. Sugar snaps (roerbakken) en rijst erbij gegeten.
Heb na 45 min even getwijfeld of ik er wat water bij zou doen, maar de verleiding kunnen weerstaan en het recept aangehouden. De saus is daardoor perfect. Ik ga dit zeker vaker maken. Dank voor je recept.
Wat goed om te horen. Water hoef je echt niet toe te voegen, je voegt al redelijk wat vocht toe door de chilisaus, ketjap etc. En er komt ook nog best wat vocht uit het vlees.