Babi pangang uit de slowcooker




Als wij zin hebben om Chinees te bestellen zit daar standaard altijd babi pangang bij. Stukjes varkensvlees in een lekker sausje met groente, jullie kennen het vast wel.
Maar wisten jullie dat je babi pangang ook heel eenvoudig zelf kan maken in de slowcooker? Je kan het uiteraard ook gewoon in een pan maken, ik zou dan wel wat meer vocht toevoegen en een suddertijd van 2 uur aanhouden.

 

Lees/kooptip: Slowcooker e-book boordevol heerlijke recepten

Afdrukken
4.50 van 6 stemmen

Babi pangang

Voorbereidingstijd20 minuten
Active Time4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 600 gram hamlappen of procureur Speklapjes zijn ook erg lekker, kip kan ook.
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember geraspt op 2 theelepels gemberpoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 150 ml sweet chilisaus
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 flinke theelepel sambal
  • Eventueel maizena

Instructies

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp de gember en leg dit op de bodem van de slowcooker
  • Snijd de hamlappen in reepjes en leg deze boven op de uien en knoflook
  • Voeg alle overige ingrediĆ«nten toe en zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • Waneer je dit in de braadpan maakt laat je het 2 uurtjes op een laag vuurtje sudderen
  • Vind je je sausje te dun dan kan je dit indikken met een papje van maizena.
(Visited 39.803 times, 36 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




37 comments