, Puur-Koken.nl

Babi pangang uit de slowcooker

Als wij zin hebben om Chinees te bestellen zit daar standaard altijd babi pangang bij. Stukjes varkensvlees in een lekker sausje met groente, jullie kennen het vast wel.
Maar wisten jullie dat je babi pangang ook heel eenvoudig zelf kan maken in de slowcooker? Je kan het uiteraard ook gewoon in een pan maken, ik zou dan wel wat meer vocht toevoegen en een suddertijd van 2 uur aanhouden., Puur-Koken.nl

Afdrukken
4.50 van 4 stemmen

Babi pangang

Voorbereidingstijd20 min
Active Time4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Yield: 4 personen
Auteur: Marjolijn

Materials

  • 600 gram hamlappen of procureur Speklapjes zijn ook erg lekker, kip kan ook.
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember geraspt op 2 theelepels gemberpoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 150 ml sweet chilisaus
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 flinke theelepel sambal
  • Eventueel maizena

Instructies

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp de gember en leg dit op de bodem van de slowcooker
  • Snijd de hamlappen in reepjes en leg deze boven op de uien en knoflook
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • Waneer je dit in de braadpan maakt laat je het 2 uurtjes op een laag vuurtje sudderen
  • Vind je je sausje te dun dan kan je dit indikken met een papje van maizena.
Please follow and like us:
, Puur-Koken.nl
, Puur-Koken.nl15k

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

24 Comments

  • Hoi Marjolijn,

    Heb even een vraagje.

    Ik ga dit binnenkort klaarmaken. Maar graag wil ik en mijn vriendin wat meer saus. Kan ik dan bepaalde dingen gewoon dubbel doen?

    Mvgr.

    Ernst-Jan Roeleveld

    • Hoi Ernst-Jan,

      Je kan het recept dan eenvoudig verdubbelen. Is het voor jullie tweeën? Dan is dit ruim voldoende, wij houden altijd best veel over.

      Het is trouwens wel belangrijk om meer vlees te nemen als je de saus verdubbeld. Tenzij je echt alleen meer saus wilt en geen extra vlees 😁.

  • Hallo Marjolijn,

    Het lijkt me een lekker recept. Ik heb nog niet veel ervaring met een slowcooker. Maar ik heb een vraagje. Moet je dat bouillonblokje verkruimeld worden of moet je het eerst oplossen in water?
    Met vriendelijke groet,
    Hans

    • 3 sterren
      Hoi,
      Het gerecht was goed van smaak, maar het vlees erg droog. Hoe komt dat denk je? Alles volgens recept 4 uur op low in de slowcooker (Crockpot) met ventiel gesloten. Vlees ruim van te voren uit de koekkast gehaakd en van goede slager.
      Groet, M.

  • Wk gemaakt in slowcooker maar was niet genoeg 2pers hoogstens. Heb in gewone pan water bij gedaan en met maizena dikker gemaakt ,smaak prima wel wat aan de zoete kant door chilisaus en bruine suiker ga vlgde x wat minder doen.

    • Zo dan heb je grote eters haha. Wij eten er altijd met z’n vieren van en vaak blijftver nog wel een beetje over. Smaken zijn persoonlijk, gelukkig zijn recepten een leidraad en kan je het helemaal naar je eigen smaak maken.

    • Hoi Wilma,
      Ik zou persoonlijk eerst het vlees licht op smaak brengen met peper en zout om daar na aan te bakken voordat ik het in de slowcooker doe. Ik zat me te bedenken misschien kun je het eerst in de slowcooker doen en daarna onder de gril van een voorverwarmde oven plaatsen.
      Groetjes Roel

  • Ik heb het gisteren gemaakt, eerste gerecht in m’n nieuwe slowcooker! En wat was het lekker! Als je het recept verdubbeld, wat doe je dan met de kooktijd?
    Groetjes Sabine

  • Gisteren gemaakt…heerlijk. Ga ik zeker vaker maken want ik ben dol op Babi Pangang en jou recept is echt goed 👍

    Na twee uurtjes voegde ik boontjes erbij. Ging heel goed. Daarna ‘wilde rijst’ gekookt. Mmmmmm
    En idd met z’n vieren was het meer dan genoeg. Dankjewel voor het delen 💜

    Fijn dat er Nederlandse recepten zijn voor de crockpot want ik bezit het sinds moederdag, dus nog veel uitvogelen. Een zeer goede keuze geweest.

    • Wat ontzettend leuk om te horen Gea. En van die boontjes is een super goed idee!
      Ik heb een apart kopje met slowcooker recepten, heb je die al gevonden?
      Tipje: het gehaktbrood uit de slowcooker is ook waanzinnig lekker 😉.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept