Als wij zin hebben om Chinees te bestellen zit daar standaard altijd babi pangang bij. Stukjes varkensvlees in een lekker sausje met groente, jullie kennen het vast wel.
Maar wisten jullie dat je babi pangang ook heel eenvoudig zelf kan maken in de slowcooker? Je kan het uiteraard ook gewoon in een pan maken, ik zou dan wel wat meer vocht toevoegen en een suddertijd van 2 uur aanhouden.
Babi pangang
Ingrediënten
- 600 gram hamlappen of procureur
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 2 cm verse gember geraspt op 2 theelepels gemberpoeder
- 70 gram tomatenpuree
- 4 eetlepels zoete ketjap
- 150 ml sweet chilisaus
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 flinke theelepel sambal
Instructies
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp de gember en leg dit op de bodem van de slowcooker
- Snijd de hamlappen in reepjes en leg deze boven op de uien en knoflook
- Voeg alle overige ingrediënten toe en zet de slowcooker voor 4 uur op low
- Waneer je dit in de braadpan maakt laat je het 2 uurtjes op een laag vuurtje sudderen