Babi pangang uit de slowcooker

Als wij zin hebben om Chinees te bestellen zit daar standaard altijd babi pangang bij. Stukjes varkensvlees in een lekker sausje met groente, jullie kennen het vast wel.
Maar wisten jullie dat je babi pangang ook heel eenvoudig zelf kan maken in de slowcooker? Je kan het uiteraard ook gewoon in een pan maken, ik zou dan wel wat meer vocht toevoegen en een suddertijd van 2 uur aanhouden.

Afdrukken
5 van 3 stemmen

Babi pangang

Voorbereidingstijd20 min
Active Time4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Yield: 4 personen
Auteur: Marjolijn

Materials

  • 600 gram hamlappen of procureur Speklapjes zijn ook erg lekker, kip kan ook.
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember geraspt op 2 theelepels gemberpoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 150 ml sweet chilisaus
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 flinke theelepel sambal
  • Eventueel maizena

Instructies

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp de gember en leg dit op de bodem van de slowcooker
  • Snijd de hamlappen in reepjes en leg deze boven op de uien en knoflook
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en zet de slowcooker voor 4 uur op low
  • Waneer je dit in de braadpan maakt laat je het 2 uurtjes op een laag vuurtje sudderen
  • Vind je je sausje te dun dan kan je dit indikken met een papje van maizena.
Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

14 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept