Huh?! Vogelnestjes? Nee het is niet zo luguber als je denkt. Brabantse vogelnestjes zijn grote gehaktballen met een heel ei daarin.
Wij hadden het nog nooit gegeten, maar vonden ze super lekker, dus deze gaan zeker vaker op het menu komen. Ik had er 4 gemaakt omdat wij gek zijn op gehaktballen en er normaal rustig twee per persoon wegkauwen. Maar deze waren zo groot dat we eigenlijk aan een halve al genoeg hadden.
Brabantse vogelnestjes
Sappige gehaktballen met een eitje erin.
Opbrengst: 4 personen
Materials
- 500 gram half om half gehakt
- 6 middelgrote eieren
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 kleine ui
- bosje bieslook
- bloem
- paneermeel
Instructies
- Snijd de ui fijn en knip de bieslook in kleine stukjes
- Kook 4 eieren 5 minuten
- Doe het gehakt in de kom en voeg de ui, bieslook, ei, wat nootmuskaat, peper en zout en wat paneermeel toe
- Kneed alles goed door elkaar
- Als de eieren gekookt zijn laat je schrikken onder koud water, pel ze vervolgens
- Pak wat gehakt, maak er een bolletje van en druk er een kuil in
- Leg het ei in deze kuil, pak opnieuw wat gehakt en doe het zelfde, doe dit gehakt aan de andere kant van het ei.
- Doe dit bij alle eieren en vorm er mooie gehaktballen van. Kijk uit dat je niet te hard drukt want dan druk je het ei kapot.
- Tik een eitje kapot boven een kommetje en roer dit los
- Strooi wat bloem op een bord en de paneermeel op een ander bord
- Rol de ballen door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de paneermeel
- Bak de ballen op een laag vuur bruin en gaar
Notities
Er zijn ook varianten van vogelnestjes waarbij bier wordt toegevoegd. Dit heb ik bewust achterwege gelaten zodat kinderen ook gerust meekunnen eten. En ook zonder bier zijn ze heerlijk.Â
(Visited 146 times, 1 visits today)