Nog 1 dag werken en kerstmenu

Vandaag mijn laatste vroege dienst, na 6x om 04.00 uur opstaan ben ik er ook wel een beetje klaar mee. Hierna gaan we 6 dagen zo min mogelijk doen. We kunnen ook niet veel doen, dus het zal niet meer zijn dan kerstboodschappen, studeren en kerstmenu in elkaar draaien.

Mochten we eerste 10 mensen uitnodigen, werd dat teruggedraaid naar geen mensen en nu mogen we 3 mensen uitnodigen met de kerst. Kerst vier je niet alleen dus hebben wij voor 1e kerstdag het broertje van mijn man en een goede vriendin uitgenodigd. Op tweede kerstdag komt mijn zus, zwager en neefje.

Morgen wil ik alvast beginnen aan een (bijna) originele Engelse Christmascake, een zware maar heerlijke cake om mee te beginnen bij een kopje koffie. Wel ben je er een paar dagen (en in het echte originele recept een paar maanden) mee bezig. Ik zal foto’s maken en ik hoop voor de kerst nog het artikel te kunnen delen.

Op 1e kerstdag staat er op het menu:

Voorgerecht:    Lepeltje lekkers. Een glaasje met zure room, dille en zalm
Hoofdgerecht: Paprika omwikkeld in spek
Hazzelback aardappeltjes met bacon en kaas
Beenham met sinasappel en rozemarijn
Desert:               Toblerone ijsbombe

Op 2e kerstdag eten we:

Voorgerecht:    Carpaccio bonbons
Hoofdgerecht: Haricotverts omwikkeld met spek
Hazzelback aardappeltjes met bacon en kaas
Varkensmedaillons omwikkeld met boerenham
Nagerecht:       Salted caramel trifle.

Erg lekker en druk, maar gelukkig kan ik veel dingen al van te voren maken en sta ik niet 1e en 2e kerstdag de hele dag in de keuken.
Het lepeltjes lekkers kan ik al een dag van te voren maken, de toblerone ijsbombe maak ik waarschijnlijk woensdag al en de salted caramel trifle maak ik ook een dag van te voren.

Het vlees maak ik op beide dagen al ‘s morgens helemaal klaar, hoeft het alleen nog maar de oven in. De hazzelback aardapeltjes kunnen ook ‘s morgens al ingesneden en gevuld worden. Hoef ik allen de groente nog maar klaar te maken voor we aan tafel gaan.

Maar eerste deze laatste vroege dienst nog even uitwerken en om 15.00 uur met gierende banden naar huis.

Wat zijn jullie plannen met de kerst? Heb je mensen uitgenodigd? Wat ga je eten?

(Visited 47 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *