Fudge uit de slowcooker

Fudge uit de slowcooker

Mijn vader was vroeger al zo gek op fudge, had ik toen maar deze fudge uit de slowcooker voor hem kunnen maken.

Wat is fudge?

Fudge is eigenlijk een zachte toffee. Vaak worden ze gemaakt van caramel, maar ook van chocolade. Je kan fudge zo lekker maken als je zelf wil. Dit is een basis variant maar je kan er van alles doorheen doen. Zo maakte ik al een keer een variant met koekjes, met marshmallows, met noten of gewoon alles door elkaar. Ook op het werk konden ze dit altijd wel waarderen en maakte ik het regelmatig voor in de nachtdiensten. Nachtdiensten heb ik inmiddels niet meer, maar de collega’s zijn ook overdag gek op fudge ;-).

Verder over de fudge, het is dus eigenlijk een soort toffee die romig is en smelt in je mond. Het wordt gemaakt van suiker, boter melk of room en dan natuurlijk nog allerlei lekkere toevoegingen.
De variant die ik hier maak is de Engelse variant, je hebt ook een variant uit Amerika maar die is net iets anders.

Waar komt de fudge vandaan?

Zoals ik al aangaf heb je twee varianten, eentje uit Engeland en eentje uit Amerika. Mijn voorkeur gaat uit naar de Engelse en niet omdat wij gek zijn op alles wat met Engeland te maken heeft, maar omdat deze net iets romiger is dan de Amerikaanse variant. Maar dit is uiteraard een persoonlijke keuze. Ik ben wel benieuwd waar jullie voorkeur naar uitgaat, de Engelse of de Amerikaanse variant?

Leestip: Pindakaas cheesecake

Hoe maak je fudge?

Kan je dingen bij elkaar gooien? En kan je roeren? Dan kan je absoluut deze heerlijke lekkernij maken. Vooral in de slowcooker heb je er geen omkijken naar, daarna zet je het nog even in de koelkast en klaar is kees. Klinkt simpel toch? Dat is het ook.

Op zoek naar meer fudge recepten? Kijk dan eens naar deze Sinterklaasfudge uit de slowcooker 

Fudge uit de slowcooker

Voorbereidingstijd10 minuten
Active Time1 uur
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Snoep
Keuken: Engels
Opbrengst: 36 stukjes
Auteur: Puur Koken

Equipment

  • Slowcooker
  • Bakblik 20 x 20 cm
  • bakpapier

Materials

  • 1 blikje gecondenseerde melk Ik nam Friesche vlag
  • 250 gram melk chocolade in stukjes gehakt
  • 250 gram pure chocolade (minimaal 70%) in stukjes gehakt
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout

Instructies

  • Zet de slowcooker op low
  • Doe alles in de slowcooker en roer goed door
  • Laat een uur op low staan, maar zorg ervoor dat je iedere 10 minuten even roert
  • Leg een bakpapiertje in het bakblik
  • Giet de fudge in het bakblik en smeer goed uit
  • Laat het een uurtje staan op het aanrecht tot het volledig is afgekoel
  • Zet het hierna voor minimaal 4 uur in de koelkast
  • Snijd de fudge is 36 gelijke stukjes.

 

In dit artikel staat affiliate links, door een aankoop te doen via een van deze links ontvang ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s. 

(Visited 6.412 times, 5 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories