Pindakaas cheesecake

Pindakaas cheesecake

Dat pindakaas erg veelzijdig is dat weten jullie waarschijnlijk wel. En dat pindakaas ook heel goed past in zoete gerechten dat weten jullie waarschijnlijk ook al. Maar wisten jullie ook al dat een pindakaas cheesecake super lekker is?

Van De Pindakaaswinkel kreeg ik een aantal potten pindakaas toegestuurd om uit te proberen. Maar niet iedere pindakaas is lekker op een boterham, bij voorbeeld de chilipeper citroengras pindakaas of knoflook gebakken ui pindakaas. Deze zijn dan wel weer heel erg lekker in andere gerechten zoals pindasoep.

Pindakaas

Pindakaaswinkel

Al jaren koop ik mijn pindakaas bij de pindakaaswinkel. Waarom zal je denken, de super markt heeft toch ook goede pindakaas? Ja het bekende merk pindakaas is inderdaad erg lekker, maar je wilt niet weten wat voor verborgen troep hier in zit. Ga voor puur en bestel eens een proefpakket met diverse smaken bij de Pindakaaswinkel, ik weet zeker als je eenmaal deze pure pindakaas hebt geproefd, je echt geen pindakaas uit de supermarkt meer wilt, zelfs niet die lekkere van dat ene bekende merk.

Voor deze pindakaas cheesecake gebruik ik heel graag de Belgische Karamel chocolade pindakaas of de witte chocolade pindakaas. Maar je kan natuurlijk ook gewoon de naturel pindakaas gebruiken.

Als je de pot pindakaas van de pindakaaswinkel open maakt schrik dan niet. De pindakaas is een stuk dunner dan de pindakaas uit de supermarkt en je zal zien dat er een laagje olie bovenop drijft. Dit komt omdat de pindakazen van de pindakaaswinkel alleen bestaan uit pinda’s, er wordt verder niks gebruikt, behalve dan de specifieke smaakjes voor de diverse pindakazen, bijvoorbeeld kokos, chilipeper, knoflook, kaneel etc. Hier kan je dus gelijk zien dat de pindakaas uit de winkel niet zo puur is als zij zeggen dat het is, de pindakaas is dik en vaak toch minder smeuïg dan men beweert. Dus probeer echt eens een proefpakketjes of potje pindakaas van de pindakaaswinkel en laat je verrassen door de pure smaak van pindakaas. Pindakaas zoals pindakaas hoort te smaken.

Hoe maak je de pindakaas cheesecake?

Pindakaas cheesecake

Voorbereidingstijd30 minuten
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: taart
Trefwoord: cheese cake
Opbrengst: 12 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 100 gram ongezouten boter
  • 200 gram digestive koekjes
  • 600 gram roomkaas op kamertemperatuur
  • 200 gram pindakaas kies zelf de pindakaas die jij lekker vindt
  • 90 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml slagroom
  • 4 gelatineblaadjes
  • chocolade pindakaas bakjes optioneel ter garnering

Instructies

  • Week de gelatine blaadjes in een bakje met koud water
  • Maal de koekjes fijn in een foodprocessor of doe ze in een afgesloten zak en sla ze tot kruimels met een deegroller
  • Smelt ondertussen in een pannetje de boter
  • Als de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur, doe dan de verkruimelde koekjes erbij en roer goed door
  • Leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm (24 cm), plaats de ring er op en klik dicht
  • Leg het koekjesmengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan zodat overal evenveel koekjes zitten. Dit kan je doen met een lepel of met je handen. Zet vervolgens in de koelkast.
  • Mix de roomkaas met de pindakaas, dit kan met een handmixer of met een staande mixer
  • Meng net zolang tot de pindakaas en de roomkaas een geheel vormen
  • Voeg de poedersuiker toe en mix nog een keer door
  • verwarm een klein beetje slagroom in een pannetje, laat niet koken en niet te warm worden, knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de warme slagroom. Roer tot de gelatineblaadjes zijn opgelost
  • Voeg de slagroom (niet die met gelatine) en het vanille extract toe aan het pindakaasmengsel en mix goed door tot het een stevig geheel wordt
  • Zet de mixer uit, voeg de slagroom met gelatine toe en mix dit met een spatel door het pindakaasmengsel heen. Doe dit niet te lang want omdat de gelatine weer afkoelt begint het gelijk op te stijven.
  • Haal de bodem uit de koelkast en giet hier het pindakaasmengsel op, strijk glad en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Decoreer de taart eventueel met toefjes slagroom, chocolade pindakaas cupjes en/of gesmolten chocolade

Dit artikel bevat affilate links. Door via een van deze links een aankoop te doen krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Het kost jullie niks extra’s.

(Visited 113 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




1 comment