Zelf hamburgersaus maken is naast super lekker ook nog eens heel erg makkelijk en een stuk vriendelijker voor je portemonnee.
Op een lekkere hamburger hoort gewoon een lekker sausje, anders is het ook maar een saaie burger. Vroeger kocht ik altijd flessen met burgersaus, maar toen ik deze eens wat beter ging bekijken schrok ik me rot. Wat een hoop E-nummers, zout en suiker. Dat moest vast ook zelf wel te maken zijn. Na wat sausjes de prullenbak ingekiept te hebben, wat sausje die wel lekker waren maar niet goed genoeg, had ik ineens een top sausje in mijn kommetje zitten. En dat recept wil ik natuurlijk graag met jullie delen.
Wanneer je een grote pot van deze saus wilt maken omdat je dit weekend gaat bbq’en. Houdt er dan rekening mee dat de saus in de koelkast ongeveer een weekje goed blijft. Misschien wel langer hoor, maar ik maak altijd kleine hoeveelheden en maak dan liever nog een keer wat extra dan dat ik het moet weggooien. Bij ons heeft het de laatste keer een weekje in de koelkast gestaan en toen was het nog heel erg lekker.
Hoe maak je deze hamburgersaus?
Normaal gebruik ik een leuke template voor mijn recepten, maar dit recept is zo ontzettend simpel dat ik mijzelf die moeite ga besparen haha.
Voor deze heerlijke klassieke saus heb je niet veel nodig en deze ingredienten gooi je vervolgens bij elkaar en klaar is je saus. Klinkt simpel en dat is het ook.
Wat heb je nodig?
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 augurk heel fijn gesneden
- 1 eetlepel mosterd
Hoe maak je het?
Doe alles bij elkaar in een kommetje, even roeren en klaar is je zelfgemaakte hamburgersaus. Zeg nu nog maar eens dat koken moeilijk en ingewikkeld is ;-).
In dit artikel staan affiliate links. Door een aankoop te doen via een van deze links krijg ik een kleine vergoeding. Het kost jou niks extra’s.Â