Frittata

Oosterse frittata

Ik maak graag een frittata voor de lunch of op zaterdag bij een kopje soep. Meestal gooi ik dan alles wat op moet er in en dat resulteert, tot nu toe, elke keer in een heerlijke frittata. Ik heb zelfs een keer een blik knakworstjes en wat uitgebakken chorizo erin gedaan, dat was echt super lekker.

Sale Solden juli 2023

Wat maakt deze Oosterse frittata nou precies Oosters? Nou eigenlijk alleen de masala kruiden en de curry pasta haha. Sale Solden juli 2023Maar door deze twee dingen toe te voegen aan je omelet (een frittata is tenslotte gewoon een fancy woord voor omelet haha, oké dat is niet helemaal waar maar dat leg ik verderop uit) krijg je echt een hele eigen en Oosterse smaak, super lekker en zeker het proberen waard.

Waar komt de frittata vandaan en wat is het?

Een frittata is eigenlijk een combinatie tussen een omelet, een pannenkoek en een pizza. Sounds good of niet? Van oudsher is dit recept een gerecht voor arme mensen, want alles wat op moest (ha wat zei ik je) ging erin. Vroeger werd het veel gegeten op het platteland, omdat men toen zich niet elke dag een nieuwe maaltijd kon veroorloven werden de groente, vlees, pasta enz. door eieren gemengd en werd dit gebakken. Op deze manier ontstond er wederom een voedzame maaltijd waar het hele gezin van kon eten. Eieren zijn tenslotte goedkoper dan wanneer je voor een heel gezin groente en vlees moet kopen.

Ik dacht altijd dat frittata uit Spanje kwam, maar dit blijkt niet waar te zijn. Frittata is een gerecht uit Italië en betekent grofweg ‘gebakken’.

Waarom is het een combinatie van een omelet, pannenkoek en een pizza? Omdat het tegenwoordig gemaakt wordt van ei, kwark, kaas, aardappelen, groente, peper, kruiden. Hierdoor krijg je een hele eigen smaak aan je simpele omeletje.

Als wij met de auto op vakantie gaan, maar ik altijd broodjes omelet en gooi daar alles in wat nog in de koelkast ligt en wat op moet. Zo hadden wij vorig jaar broodjes omelet/frittata met gehakt, paprika en ui, maar ook met spinazie, broccoli en kaas. Echt super lekker en we hoefde niks van deze groente weg te gooien.

Frittata

Hoe maak je deze Oosterse frittata?

Als je een omelet kan maken, dan kan je ook zeker deze frittata maken. En wil je wat weglaten of nog wat extra groente of misschien wel wat kip wat je over hebt toevoegen? Lekker doen.

Frittata

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time25 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans
Opbrengst: 4 personen
Auteur: Puur Koken

Materials

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 uien in halve ringen
  • 1 eetlepel Madras curry pasta gehalveerd
  • 300 gram kerstomaten
  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd en heel fijn gesneden
  • handvol koriander fijn gehakt
  • 8 grote eieren geklutst

Instructies

  • Verhit de olie in een middelgrote ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag. Doe de gesneden uien erin en bak ze ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de Madras-pasta toe en bak nog 1 minuut. Doe dan de helft van de tomaten en de helft van de Spaanse peper erbij. bak tot het mengsel dik is en de tomaten allemaal gebarsten zijn.
  • Verhit de grill in de oven 220 graden. Voeg de koriander toe aan de geklutste eieren en voeg de eieren toe aan de pan. Roer even snel door (niet te lang want dan krijg je roerei). Haal de pan van het vuur en plaats deze in de oven.
  • Bak de frittata tot de eieren gaar en goudbruin zijn.
(Visited 141 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept