Nieuwe categorie en Bucket list.

Zoals jullie misschien al is opgevallen is er een nieuwe categorie aan het menu toegevoegd. Vanaf vandaag zal Puur Koken niet alleen recepten en andere kook- en keuken gerelateerde blogs publiceren, maar ook reisblogs.

Wij reizen graag, hebben van Europa al best het één en ander gezien, maar er zijn nog zoveel steden en plekjes waar we niet geweest zijn. Zodra corona het toelaat gaan wij dan ook zeker weer reizen. Op onze travel Bucket list staan veel reizen, ik neem jullie graag mee in onze top 10 van korte en lange reizen die wij de komende jaren willen maken.

Onze top 10 bucket list reizen

  1. Een rondreis van minimaal 3 weken door Amerika. In deze reis willen een paar dagen naar New York en Washington, om daarna door te vliegen naar het Westen en daar rond te reizen. We zijn er nog niet uit of we dit dan met een camper willen doen of toch met een auto. Beide hebben voor- en nadelen. Zo mag je met een camper niet door een aantal nationale parken heen rijden. Maar heb je het voordeel dat je altijd een slaapplek hebt. Met een auto mag je wel door alle nationale parken heen, maar ben je wel weer gebonden aan de hotels die je onderweg tegenkomt. We willen deze reis afsluiten met nog een paar dagen rondrijden in Florida.

2.  Citytrip Wenen. Wenen staat al erg lang op ons verlanglijstje, waarom het er tot op heden nog steeds niet van is gekomen om er naar toe te gaan is mij ook een raadsel. Zodra het reizen weer veilig is zal dit de eerste citytrip zijn die we gaan maken. We hebben al een lijstje met ‘must see’ en ook een lijstje met leuke bed en breakfast en hotels ligt ook al klaar. Als wij een citytrip maken hoeft het hotel niet perfect te zijn, we kijken altijd wel of het ontbijt goede recensies krijgt, maar hoe de kamers eruit zien dat maakt ons niet zoveel uit. Je bent er toch alleen maar om te slapen, verder ben je (als het goed is) de hele dag onderweg om de stad te zien.


3. Rondreis over minimaal 2 eilanden in Indonesië. Sinds ik 15 ben wil ik al naar Indonesië. Ik deed een vakantiebaantje waar ik een meisje leerde kennen die uit Indonesië kwam. Haar verhalen en ook die van haar moeder maakte mij ontzettend nieuwsgierig naar het land. Ik begon er over te lezen en dat zorgde er voor dat ik ontzettend graag naar Indonesië wilde. Toen dit meisje en haar moeder voor 6 weken naar familie in Indonesië ging, vroegen ze of ik met hen mee wilde. Oh mijn god dat wilde ik zo graag, helaas vonden mijn ouders dit geen goed plan en viel die droom in duigen. Daarna is het er nooit meer van gekomen om naar Indonesië te gaan, maar zodra het weer kan gaan we hier zeker naar toe.


4. Citytrip Parijs, Mijn man is nog nooit in ‘Ville de l’amour’ geweest, ik ben er 18 jaar geleden voor het laatst geweest met mijn ex, dus het wordt wel weer eens tijd dat we deze stad van de liefde gaan bezoeken. Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om in Parijs te komen, de ene nog sneller dan de ander. Met de auto doe je er ongeveer 5 uurtjes over (vanaf Utrecht), met de trein vanaf Rotterdam sta je in iets meer dan 3 uur in deze prachtige stad. En met het vliegtuig sta je in minder dan anderhalf uur op het vliegveld van Parijs.


6. Een foto rondreis door Costa Rica. Wie van natuurfotografie houdt moet echt in Costa Rica geweest zijn. De kleurrijke vogels, de apen, het regenwoud, het is allemaal even prachtig om te fotograferen. Er zijn een aantal reisorganisaties die speciale fotoreizen aanbieden. Hiermee kom je op plekjes waar je als gewone toerist niet zo heel snel zal komen. Een lokale gids neemt je mee naar de meest prachtige plekjes van Costa Rica.


7. Citytrip Edinburgh. Wie kent Harry Potter niet? Edinburgh is volledig geïnspireerd op de films van Harry Potter. Als je in Victoria Street loopt, waan je jezelf in een Harry Potter film. Op deze straat zou de ‘weg is weg’ uit de films en boeken van Harry Potter zijn gebaseerd. Hier is handig op ingespeeld door de ondernemers in deze straat, zo vind je er nu allerlei winkels die je ook op de ‘weg is weg’ zou kunnen tegenkomen. Maar naast Harry Potter is er nog zoveel meer te zien en te doen in Edinburgh. Zo heb je de Royal Mile, deze straat is een belangrijke straat in Edinburgh en is 1 Schotse mile lang. Hou je van kastelen? Dan is Edinburgh Castle zeker de moeite waard om te bezoeken.


8. Rondreis van minimaal 6 weken door ‘down under’ Australië. Deze reis zou eigenlijk op nummer 2 moeten staan. Maar op dit moment is deze grote reis niet haalbaar. Mijn man en ik kunnen allebei niet 6 weken of meer vrij krijgen van ons werk. Dus ik denk dat deze reis pas zal plaatsvinden zodra we met pensioen zijn. Hopelijk zijn we dan nog fit en gezond genoeg om deze reis te kunnen maken.


9. Rondreis door Thailand. Naast Indonesië lijkt Thailand mij ook een fantastisch land om een paar weken doorheen te reizen. Of ik dan ook echt de drukte van Bangkok ook zou zoeken weet ik niet, misschien leuk voor 1 dag en dan met gierende banden de rust weer op zoeken. We hebben regelmatig door reisgidsen met rondreizen door Thailand gebladerd. Maar geen enkele reis is zoals wij het zouden willen. Zo zijn er vaak een paar reizen waar dingen in zitten die we zouden willen doen en ook zitten er dingen dus die we niet perse hoeven te doen. Dus willen we deze reis op maat laten maken, alleen maar hoogtepunten van dingen wij graag willen zien, maar dat is niet goedkoop. Dus we moeten hier nog wel eventjes voor sparen voor we deze reis kunnen maken.


10. Citytrip St. Petersburg. Eigenlijk is dit meer een gekoesterde wens van mijn man. Ik heb niks met Rusland, vind het stiekem een beetje een ‘eng’ land. Maar als ik kijk naar foto’s van St. Petersburg dan denk ik, misschien is het toch wel waard om daar een paar dagen naar toe te gaan. Het ziet er allemaal wel heel erg mooi uit.

Maar als ik mag kiezen dan had hier op nummer 10 toch een rondreis door Zuid-Afrika gestaan. Ook een land waar wij allebei heel erg graag naar toe willen, lekker eten, safari, lekkere wijn, mooie landschappen, ik denk dat deze reis wel eens sneller dan verwacht gemaakt gaat worden. Maar eerst Amerika en Indonesië afstrepen van de bucket list.


Hebben jullie ook een bucket list met reizen? Wat is jullie top 3 landen waar jullie ooit nog eens naar toe zouden willen?

(Visited 1 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *