Onze top 5 bucket list verre reizen

Wat ben ik blij dat er een Covid-19 vaccin is en we waarschijnlijk in de loop van 2021 weer kunnen gaan reizen. Ik kan echt niet wachten.
Om alvast een beetje weg te dromen wil ik jullie graag meenemen in onze top 5 van onze Bucket list verre reizen.

bron: pixabay.com
 1. Rondreis Amerika
  Zoals al eerder geschreven  staat een rondreis door Amerika op nummer 1 op onze Bucket list. De reis ligt al klaar, we hoeven alleen nog maar te boeken en de esta te regelen.
  We willen een paar weken in Amerika verblijven en beginnen in New York, deze stad stad staat ook al zolang op ons lijstje, maar om zo ver te vliegen voor een paar dagen vinden we niks, dus deze stad willen we graag combineren met onze rondreis.
  Na een dag of 4 New York willen we doorvliegen naar Washington. Daar willen we een dag of 2 blijven en vanuit daar naar het Westen vliegen.
  In het Westen hebben we een lijstje met bezienswaardigheden die we absoluut willen zien. De Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Dead Valley, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco enz enz. Ons lijstje is lang haha. We hebben een touroperator gevonden waar je ook gelijk tickets kan kopen voor musea, helikoptervluchten, stadspassen etc. ideaal!

  bron: fox.nl

 2. Rondreis over Java en Bali Indonesie.

  bron: pixabay.com

  Zoals jullie ook al eerder konden lezen staat Indonesië al sinds mijn 15e op mijn Bucket list. En zodra we Amerika (die al heel lang op de Bucket list van mijn man staat) hebben afgevinkt gaan we zeker naar Indonesië.
  Ook hier kiezen we voor een rondreis, want als je zo ver reist wil je ook wat van het land zien.
  Wij kiezen trouwens altijd voor een privé rondreis of met een auto die wij zelf rijden of met een auto met een privé chauffeur. Groeps rondreizen zijn niks voor ons, wij willen zelf kunnen stoppen waar we willen en niet afhankelijk zijn van wat de gids op zijn dagplanning heeft staan.

  bron: fox.nl

3. Rondreis Zuid-Afrika

bron: pixabay.com

Een rondreis door Zuid-Afrika staat eigenlijk pas sinds een paar maanden op onze Bucket list. We zaten naar National Geographic te kijken en daar lieten ze een documentaire over het Kruger National Park zien en wij werden helemaal enthousiast. Daar wilde wij ook naar toe. Dus zo kwam deze op ons lijstje met reizen te staan.

Je hebt heel veel verschillende rondreizen door Zuid-Afrika. Wij kiezen voor een klassieke rondreis waar we verschillende hoogtepunten zullen zien. Maar wil je alleen op safari dan kan je er ook voor kiezen om een rondreis te doen waar je niet al te ver rondreist en je meerdere gamedrives zult hebben.
Deze klassieke rondreis heeft niet standaard een gamedrive maar is wel optioneel bij te boeken, dat gaan we dan ook zeker doen.

bron: fox.nl

4. Sneeuwsafari in Fins Lapland


Op zoek naar het Noorderlicht een tocht op een sneeuwscooter, een honden sledetocht, langlaufen, dat is wat wij willen gaan doen op deze sneeuwsafari. Het liefst overnachten wij in authentieke Finse hutjes zonder al te veel luxe, helemaal zen, een vuurtje om jezelf op te warmen na een tocht buiten en verder heerlijk ontspannen met een goed boek.

We hebben al een beetje opgezocht wat we vooral wel en wat vooral niet mee moeten nemen. Warme kleding kan je vaak huren, maar wij vinden het fijn om onze eigen kleren mee te nemen. Dus zijn we opzoek naar goede thermo en skikleding, hebben al verschillende adresjes gevonden waar ze goede spullen verkopen, maar mochten jullie nog tips hebben dan horen wij dat graag.

bron: pixabay.com

5. Rondreis Australië en Nieuw-Zeeland


Australië en Nieuw-Zeeland beide enorme landen, dus wat wil je zien? Wij zouden het liefst alles willen zien, maar dan moet je een rondreis van een jaar maken en dat gaat helaas niet.
We willen het liefst een rondreis van een week of 6 doen, waarbij we steden maar ook natuur zullen zien.
Backpacken is niks voor ons, maar met een leuke 4-weeldrive kom je ook overal. Ook hierbij willen we een privé reis, zelf gaan en staan en zien wat we willen en niet afhankelijk zijn van een gids.

bron: fox.nl

Dit is nog maar een kleine greep uit onze verre reis Bucket list. De lijst is inmiddels al enorm lang en ik ben bang dat we lang niet alle reizen zullen kunnen maken. Ook de reis naar Australië en Nieuw-Zeeland zal nog even op zich moeten laten wachten. Op dit moment kunnen wij niet 6 weken of langer rij nemen om hier naar toe te reizen.

Op ons lijstje staat ook nog o.a. Dubai, Thailand, Japan, Mexico, Brazilië, Canada, Hawaï, Israel, Nepal, Costa Rica en Nicaragua.
Staan er ook landen tussen waar jij graag naar toe zou gaan? Of ben je al in één van deze landen geweest? Wat zijn je ervaringen?

Ook hebben we nog een Bucket list met stedentrips binnen en buiten Europa en hebben we ook nog een aantal (rond)reizen die we binnen Europa willen maken. O.a. rondreis door Italië, rondreis door Engeland, rondreis door Ierland etc.

Ik denk dat wel 250 jaar oud moeten worden om alle reizen te maken haha. Maar we kijken wel wat we kunnen afstrepen van ons lijstje.

bron: pixabay.com
(Visited 15 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments